Omgång fem ska fullbordas i SHL med fem matcher under onsdagskvällen. I en av matcherna möter nykomlingen Malmö tabelltvåan Färjestad. Två lag som kommer till spel med förluster och har fått vilat sen i lördags från matcher. Vilket lag har tagit tillvara på den extra träningsmöjligheter till kvällens match?

  • MatchMalmö – Färjestad
  • Liga: SHL
  • Speltips: Färjestad
  • Odds: 2,06 @ ComeOn
  • Insats 2/5 units
  • Spelstopp: 1/10, 19:00

Skånelaget Malmö är tillbaka i SHL efter massor av år i Hockeyallsvenskan. Säsongen har inletts lite blandat från Skåne laget med blandade resultat. I den senaste matchen föll laget snöpligt på bortaplan mot Växjö med 4-3 och fick åka hem tomhänta. Det efter att ha tappat en 2-0 ledning efter den första perioden till underläge 2-3 efter period två och när 4-2 kom i mitten av den tredje perioden lyckades Malmö aldrig komma närmare än till 3-4.

Förlusten innebar Malmö’s andra raka och laget befinner sig i dom nedre regionerna i SHL. Det efter att ha spelat fyra omgångar, men bara vunnit en av dessa fyra matcher. Det leder till en poängskörd på fyra pinnar och en tionde plats i tabellen.
Ett problem Malmö har haft är försvarsspelet. Hittills hela femton insläppta mål, det är tredje flest av samtliga lag och ett boxplay-spel som är svagt. Ynka 72.22% i den spelformen och Malmö har släppt in fem mål med en man mindre på banan.

Hemma i Malmö Arena är platsen där Malmö har tagit sina poäng. Det genom att ha spelat två hemmamatcher. Först en 4-5 förlust efter straffar mot Frölunda och i den senaste hemmamatchen besegrades Örebro med stabila 4-0. Med fyra poäng på två hemmamatcher är Malmö SHL’s nionde bästa hemmalag.

Malmö kommer till spel utan:
P. Sjögren

malmo_200V.S farjestad_200

Hårdsatsande Färjestad har inlett grundserien bättre än på många många år. Nu sist tog däremot segertåget stopp när laget åkte till Göteborg för att möta Frölunda. Efter en katastrofstart och underläge 0-3 efter drygt åtta minuter tog T. Samuelsson timeout och bytte målvakt. Det gav resultat och Färjestad åt sig in i matchen och kom ikapp till 3-3. Ett resultat som stod sig ordinarie tid ut, men i förlängningsspelet fick Frölunda sista ordet och vann matchen med 4-3.

Fyra omgångar och Färjestad är fortfarande obesegrade under fulltid. Laget har tre segrar efter ordinarie tid och en förlust efter övertid. Det ger en poängskörd på tio poäng och en andra plats i tabellen. Samma poängantal som serieledaren Frölunda men med färre gjorda mål som skiljer lagen åt.

På bortaplan var Färjestad riktigt bra förra säsongen. Den här säsongen har spelet varit fortsatt bra på bortaplan. Laget har en tydlig spelidé och fullföljer den bortamatch efter bortamatch. Färjestad har spelat två bortamatcher den här säsongen och det har gett fyra poäng av sex möjliga. Det gör Färjestad till SHL’s andra bästa bortalag.

Färjestad kommer till spel med fullt manskap.

Lagen har inte mött varandra i SHL sedan säsongen 2006-2007.
Då avgick Färjestad med segern och det lutar åt en bortaseger även i kvällens möte. Det på grund av att Färjestad är oerhört organiserade på bortaplan och bjuder inte på några lägen till motståndarna. Laget besitter kylan att vänta ut hemmalaget att göra misstagen för att ta tillvara på dom direkt. Det visade Färjestad mot Karlskrona i SHL-premiären och upphämtningen mot Frölunda har stärkt laget enormt.
Malmö har problem i försvarsspelet och det med utvisningarna kommer inte hålla i längden. Laget drar på sig för många onödiga utvisningar och boxplay-spelet är under all kritik. Strax över 72% kommer inte hålla under SHL. Det kommer definitivt inte hålla mot Färjestad som har ett av seriens bästa powerplay-spel. Ett Färjestad som har värvat för att komma tillbaka till toppen mot ett Malmö som spelar för att inte hamna på kvalplats. Färjestad ska väga för tungt i den här matchen och när Färjestad får spela på bortaplan mot ett lag som sätter offensiven till på hemmaplan och besitter lite sämre kvalité i truppen brukar det sluta med en bortaseger.
Färjestad kommer manövrera ut Malmö och mitt spel blir bortasegern till 2,06 hos ComeOn.