Den tjugotredje omgången skall fullbordas under söndagen. Malmö tar emot Djurgården hemma i Skåne. Ett hemmalag som kommer till spel med två raka segrar mot ett bortalag som istället har tre raka förluster. Vilket lag förlänger sin trend eller bryts trenderna?

  • MatchMalmö – Djurgården
  • Liga: SHL
  • Speltips: Bortalaget gör mål i den första perioden
  • Odds: 1,78 @ Unibet
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 29/11, 18:15

Malmö tog för första gången den här säsongen två raka trepoängare. Detta efter att ha besegrat Rögle med 3-1 i hemmaborgen och i matchen dessförinnan besegrat Karlskrona med 3-0 på bortaplan.
Med sex poäng på två matcher har Malmö knapprat in på lagen ovanför i tabellen. Laget har tjugofem poäng på tjugotvå spelade matcher och har sju poäng upp till tian Luleå och två ner till tolfte placerade Rögle.
Defensiven är något som inte varit Malmö’s styrka under den här säsongen. Malmö har släppt in sextionio mål och det är tredje flest i ligan.

Hemma i Malmö Arena har defensiven varit lite sisådär också. Totalt trettioåtta insläppta mål på tolv hemmamatcher. Det är näst flest insläppta mål av ett hemmalag och ger ett snitt på 3,16 mål. Noterbart är att Malmö har släppt in minst ett mål i den första perioden i sex av dessa tolv matcher.
Annars har Malmö spelat ihop fjorton poäng på hemmaplan och är SHL’s tolfte bästa hemmalag.
Segern över Rögle senast var Malmö’s andra seger på lagets fem senaste hemmamatcher.

malmo_200 V.S Djurgården

Djurgården då, laget tog ledningen mot Luleå i den förra omgången. Laget gjorde samma sak mot Modo i omgången innan. Men trots en tagen ledning föll Djurgården mot båda Norrlands lagen. Sist föll Djurgården med 2-1 hemma mot Luleå.
En vikande form har gjort att lagen kring Djurgården har närmat sig och ryckt ifrån. Tionde placerade Luleå är bara ett poäng bakom och laget har tre poäng upp till sexan Färjestad. Det betyder att Djurgården har trettiotvå inspelade poäng och ligger på en nionde plats i tabellen.
Problemet sista tiden har varit målskyttet och Djurgården har bara gjort femtiofem mål i seriens inledning. Det är fjärde minst i serien.

Bortaspelet har varit ett bekymmer för Djurgården under säsongen. Laget har bara en seger på sina sju senaste bortamatcher och har bara spelat ihop tolv poäng på bortaplan. Det gör Djurgården till seriens tionde bästa bortalag.
Målskyttet har varit den stora boven i den svaga bortaspelet. Med endast tjugofyra mål framåt är det fjärde minst i ligan. Djurgården har gjort minst ett mål i den första perioden i fem av sina elva spelade bortamatcher.

Ett möte mellan lagen hittills.
Det spelades på Hovet och där vann Djurgården med 3-0. Notera att Djurgårdens första mål kom drygt fyra minuter in i den första perioden.

Ett formstigande Malmö mot ett formsviktande Djurgården.
Malmö har börjat fått fart på grejorna och är nu uppe i två raka segrar. Segrarna skall däremot inte höjas till skyarna då båda vinsterna kom mot jumbon Karlskrona och tolfte placerade Rögle. Men seger är en seger och det är viktigt att vinna mot lagen som ska vara bakom laget när säsongen summeras.
Djurgården då, har gjort det första målet i två raka matcher men har trots det förlorat. Bortaspelet är ingen fröjd åt ögat. Trots det tror jag på ett Djurgårdsmål i period ett. Det på grund av att vi kommer ha ett laddat hemmalag som kommer gå ut stenhårt och det kommer öppna upp för lägen åt Djurgården. Ett Djurgården som dessutom gjort det första målet i fyra raka matcher, varav mål i period ett i tre av dessa fyra.
Ett Djurgården som måste börja vinna på bortaplan och mot Malmö finns alla möjligheter. Ett hemmalag i bra form, men har fortfarande ett försvarsspel som inte är i bästa klass och Djurgården kommer få möjligheter att kontra in ett tidigt mål.
Mitt spel blir att Djurgården gör mål i den första perioden till 1,78 hos Unibet.