Två defensivt skickliga lag som möts i Malmö Arena ikväll då hemmalaget Malmö gästas av Bofors. Med tanke på att detta är två målsnåla lag så blir spelet givet i matchen!

  • Match: Malmö – Bofors
  • Spel: under 5,5 mål
  • Odds: 1,65 @ betsafe
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Malmö är inte direkt något lag som som varken sprutar in mål eller läcker en massa mål bakåt. På de nio matcher som man spelat hittills har man gått under linan 5,5 mål i åtta av dessa matcher, bara mot ett ”raggarspelande” Mora har man gått över linan då man vann med 4-3. En stor del till detta är att man haft en otroligt bra målvakt i Pontus Sjögren som just nu ligger på en tredjeplats i målvaktsligan med en räddningsprocent på 93,26, Pontus som för övrigt inte stod i målkalaset mot Mora där man gick över linan. Så länge Pontus hållit i spaden har det alltså gått under och jag tror inte det blir någon skillnad idag. Malmö har givetvis också en bra defensiv som underlättar för Sjögren i målet, men framåt i banan har inte Malmö några stjärnlirare som öser in poäng direkt och laget har endast gjort 15 (!) mål på nio omgångar.

Stefan Lassen (sjukdom) och Mattias Persson (hjärnskakning) är tillbaka i hemmalaget.

Håller Joel Gistedt nollan igen?

Bofors är precis som Malmö ett riktigt målsnålt lag och har gått under linan 5,5 mål i sex av sina nio matcher. Och precis som för Malmö så ska man här nämna måvakten Joel Gistedt som varit helt otrolig i säsongsinledningen. Med en räddningsprocent på 93,58 så placerar sig Gistedt på en andraplats i målvaktsligan. Förutom målvaktsspelet har Bofors även en riktigt stark defensiv där man är otroligt tunga att möta kring målet, något som givetvis underlättat en hel del för Gistedt. På bortais tror jag Bofors har prio ett på defensiven och kommer inte gå bort sig i onödan ikväll, man är ett lag som spelar otroligt tight och är verkligen ett samspelt lag ute på isen, vilket gör att jag tror Malmö kommer få det svårt idag.

I Bofors sätter vi frågetecken för Pathrik Westerholm och Christoffer Carlsson.


Det är väldigt mycket statistik i det här spelet men det är statistik som man inte kan blunda för. Bägge dessa lag är otroligt tighta i spelet och håller ihop lagdelarna ute på isen utan att ta för många risker, båda lagen är dessutom väldigt bra i boxplay. Nej, jag tycker det ska mycket till för att det här ska bli något målfyrverkeri.

/e@sy