Champions League i afton och i mycket tuffa Grupp A så går vi nu in i den fjärde omgången. Atletico hade inga som helst bekymmer mot Malmö på spansk mark och jag tror inte heller att man får några problem ikväll.

  • Match: Malmö – Atletico
  • Spel: Atletico -1, -1,5 (asian)
  • Odds: 1,925 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Malmö placerar sig som jumbo i Grupp A just nu på tre inspelade poäng, samma poäng men sämre målskillnad än Juventus. Upp till Olympiakos och kvällens motståndare Atletico Madrid har man sedan tre poäng. Det är därför en väldigt viktig match i afton och jag tror vi kan säga tack och adjö till Malmö om man inte lyckas storskrälla idag. Man ska åka till Grekland och sedan möta Juventus på hemmaplan, två matcher som verkligen är stentuffa. Med det senaste mötet på näthinnan mellan Atleti och Malmö så har jag väldigt svårt att se hur hemmalaget ska kunna skrälla här, för det var ren och skär klasskillnad. Förvisso gjorde Malmö en klart godkänd första halvtimma, men sedan tog man slut samtidigt som spanjorerna växlade upp. Nu är det hemmaplan och givetvis växer tuppkammen hos spelarna inför de egna fansen på ett kokande Swedbank Stadion. Men jag tror inte att Atletico Madrid är en bra motståndare att bjuda in till en sluggfest, för då kan detta sluta riktigt illa. Kiese Thelin och Rosenberg är självfallet nyckelspelare för Malmö idag, men jag tror att Godin och Miranda har bra kolla på dessa herrar.
Det har varit en del frågetecken för Malmö de senaste dagarna, men det verkar som de flesta är spelklara inför kvällen. Mycket viktigt att Robin Olsen är redo för att vakta buren.

malmoatletico_200x200

Atlético Madrid toppar gruppen just nu på sex inspelade poäng, men det är som bekant riktigt tajt. Det innebär att man går in här med full fokus och det kommer knappast sparas på några spelare. Simeone tar matchen på fullaste allvar och givetvis sitter hans lag i en mycket bra sits vid en tredje raka trepoängare här. Man ska även ha goda chanser till att plocka den då jag anser att Atletico är minst lika bra på resande fot som man är hemma på Vicente Calderon. Försvarsspelet är otroligt stabilt och sedan ställer man om blixtsnabbt när man erövrar boll. En spelare som Malmö får se upp med är formstarka fransmannen Griezmann, där har vi en kontringsspelare av rang. Han gjorde mål mot Malmö senast och han dunkade även in två mål i helgens ligamatch mot Cordoba (4-2). Men det är inte bara Griezmann som är hotet hos Atletico, även på fasta situationer får man se upp. Miranda, Godin och Mandzukic är herrar som vet hur man möter en boll i luften, och jag tror att gästerna kommer skrapa fram en hel del fasta situationer idag, precis som senast.
Inte heller några större bekymmer hos gästerna som endast saknar skadade Ansaldi.


Det är klasskillnad mellan dessa lag och jag tycker som sagt att Atletico brukar uppträda mycket stabilt på resande fot. Malmö kommer nog kliva på rätt rejält framåt och det kommer straffa sig i slutändan. -1, -1,5 innebär att det är halva insatsen på -1 och halva på -1,5. Vi kör en insats strax under medel på detta!

Vi testar även två målskyttespel i matchen:

Miranda målskytt – 8,00 @ bet365 - 0,5/10 units

Godin målskytt – 9,00 @ bet365 - 0,5/10 units

/e@sy