Hockeyallsvenskan på tapeten idag när fiaskot Malmö möter pånyttfödda Almtuna. Hemmalaget har tagit en poäng på de tre senaste matcherna, så nu är det skarpt läge om man ska fixa en play-off plats. Almtuna har skaffat sig andrum ifrån det absoluta bottenträsket och har nu bara två poäng upp till 11:e placerade Tingsryd. Spelar en dubbelchans här!

  • Match: Malmö – Almtuna
  • Spel: x2 (dubbelchans)
  • Odds: 2.35 (bwin)
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19.00

Malmö blev i helgen av med sin play-off plats då man förlorade hemma mot Borås, och nu är det verkligen upp till bevis för detta skrytbygge. Att förlora mot Borås på hemmais är bara något som inte ska hända det här laget, men det blir lätt så när ”stjärnor” glider runt på en skridsko och tror att allt ska ordna sig, man vill inte ta skitjobbet helt enkelt. Man är fortfarande bästa lag i powerplay i allsvenskan, men vad gör det när man inte kan hantera 5 mot 5.

Har inte fått in någon information om skadeläget i Malmö så jag förutsätter att man ställer upp med samma manskap som senast mot Borås.

Almtuna har gjort det ruskigt bra på slutet och har faktiskt kryssat i fyra matcher på raken, och det är inte mot några dåliga lag. Senast åkte man faktiskt till Karlskoga och fixa en poäng mot serietvåan Bofors, mycket starkt! Man har en tillräckligt bra trupp för att ligga i mitten av tabellen, men det har inte riktigt stämt i spelet den större delen av säsongen. Nu har man värvat fyra bra forwards på slutet och poängen har börjat trilla in. Spelarna är Martin Karlsson, Mikael Simons, Jimmie Kraft och Joachim Gellerstedt. De två sistnämna har ju många tidigare säsonger i Almtuna så där finns det hjärta för klubben.

Almtuna kommer till spel med samma trupp som senast mot Bofors.

———————————————————————..

Malmö har verkligen kniven mot strupen och måste börja plocka poäng om man ska ha en play-off plats, något jag inte tror man fixar. Almtuna har absolut ingenting att förlora och kan spela ut här, dessutom är man ett riktigt formstarkt lag för tillfället.

/e@sy