De allsvenska matcherna fortsätter löpa av varandra och under måndagskvällen har vi ett väldigt intressant toppmöte att rikta blickarna emot. Det är på Swedbank Stadion som underhållningen utspelar sig, och det är AIK som kommer på besök. Jag tror att vi kommer få se en matchbild som inte bjuder på speciellt många heta målchanser, och det leder mig till ett målspel som spelas med en medelinsats.

  • Match: Malmö FF – AIK
  • Spel: Under 2,5 mål
  • Odds: 2,04 @ pinnaclesports
  • Insats. 5/10 units
  • Spelstopp: 19:05

De föregående säsongerna har AIK inlett på ett skakigt sätt, och man har halkat efter i toppstriden. Inför denna årgången av Allsvenskan gjorde man allt för att undvika ännu ett sådant scenario, bland annat med ett träningsläger till Kina. Dessvärre för deras del gav det inte önskvärd effekt och man uppträdde precis som vanligt i de inledande matcherna. Att man kan se så loja och energilösa ut i början av en säsong är väldigt anmärkningsvärt, och någonting som klubben verkligen borde fundera över till nästa år.

Nu har man visserligen lyckats trampa igång maskineriet och har i alla fall lite häng på lagen med flest poäng. Man har spelat in arton poäng på tio matcher, vilket får anses vara helt okej. Nu väntar dock svårare tider när lagets kanske viktigaste spelare beger sig till Brasilien för att delta i VM. Celso Borges har under de senaste åren varit tongivande på det centrala mittfältet och har bidragit med flera matchavgörande insatser även i år. Att han saknas här är ett blytungt avbräck för Solnaklubben.

Att de svenska mästarna lyckats inledda med 25 poäng på tio matcher är ett facit som måste anses vara sensationellt bra. Även om man inte har ryckt ifrån lagen underifrån är lagens möjligheter för att göra det omöjliga och försvara SM-guldet väldigt goda. Tydligt är att man gjort stora förändringar i sitt sätt att spela fotboll om vi jämför med förra året. Man har önskemål om att gå betydligt rakare på mål, vilket handlar om att man helt enkelt vill dra ner på riskerna att släppa till målchanser.

Därför har man väldigt logiskt även ett bättre försvarsspel i år. Endast sju bollar har Robin Olsen fått hämta i nätet bakom sig, och det är han bäst i serien med. När man nu ställs mot ett vasst lag kommer det vara tydligt att man numera är ett mer försiktigt lag. Genom att slå den avgörande passen betydligt tidigare kommer man inte vara sårbara vid motståndarnas omställningar, då det finns mer tid för defensiv omställning. Detta medan bortalaget kommer försöka spela på ett liknade sätt, vilket får mig att tro att lagen kommer låsa fast i varandra. Jag har svårt att se att denna match kommer innebära speciellt mycket spel i de två straffområdena, utan istället kommer bollen tillbringa mycket tid på mittplan där stor kamp kommer utspela sig.

                                                                                                                                                           

När vi närmar oss novembermånad lär det vara låga odds på att dessa två lag tillhör de som gör upp om titeln. Nu möts lagen i en match som har stort värde för båda. Jag tror på en tillställning som kommer att vara ganska låst och finner ett värde i under 2,5 mål till oddset 2,04 hos Pinnaclesports.

/Mikel