För att hitta det som utan tvekan är omgångens höjdpunkt får vi vända oss till Malmö och Swedbank Stadion där trean, AIK, kommer på besök. Ett möte mellan seriens formstarkaste lag vilket bör betyda en match präglad av offensivlusta och självförtroende. Väljer här att plocka ett hörnspel som känns stabilt.

  • Match: Malmö – AIK
  • Spel: Över 10,5 hörnor
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Insats: 5/10
  • Spelstopp: 17:30

För tredje året i rad har AIK lyckats blanda sig in i toppstriden och det här året är det ju ganska överraskande att man är där man är, med tanke på inledningen man hade, som var bedrövlig. De båda lagen som möts ikväll har samma antal poäng (35 stycken) och tillsammans får man Helsingborg att känna sig jagade, då det endast skiljer två poäng mellan de tre lagen. För att hitta den senaste AIK-förlusten får vi bläddra tillbaka då maj-månad när Kalmar besegrade Gnaget.

Efter senaste träningsmatchen mot Manchester United där man stod för en fin prestation och fick med ett oavgjort resultat, är det nu dags för en seriefinal och därmed något helt annat än vad som ägde rum i tisdags. AIK brukar ha det extremt svårt nere i Malmö och har inte lyckats vinna sedan lagen möttes i en match i Superettan för tolv år sedan. Redan före match ett visst övertag för Malmö, alltså.

Över till det som är lite mer relevant för just det här spelet, då jag, som ni troligen har sett, väljer att köra på hörnor i den här matchen. Om vi börjar med bortalaget så har man verkligen visat att man inte bara kan skapa en hel del hörnor, utan också att man är oerhört farliga vid fasta situationer. I de senaste sju matcherna har man skapat 50 hörnor, dvs ett snitt på sju/match. Känns dessutom rätt troligt att man kommer att söka inläggssituationer och liknade mot dagens motståndare där man sannolikt är bättre. Jag skulle tro att man kommer upp till något liknade som lagets snitt, runt fem-sex hörnor.

malmo2

Malmö lyckas alltid med att sätta press på motståndarna och skapar därmed alltid en hel del hörnor hemma på Swedbank Stadion. Vi kan absolut slå fast att det inte kommer vara något undantag för AIK ikväll. För hemmalagets del så har man på de senaste sju matcherna skapat ungefär fem hörnor/match. Det är ett lägre snitt än vad man brukar ha i vanliga fall, och jag tror att man när man ikväll ställer upp ett så offensivt lag som man gör, kan komma att höja det. Att hemmalaget landar någonstans vid sex hörnor känns även det rimligt.

                                                                                                                                                         

Det ska bli en oerhört spännande match att se och för toppstriden kommer det definitivt ha en stor betydelse när vi summerar om några månader. På läktaren förväntas det bli runt 17-18-tusen varav 1500-2000 AIK-supportrar, så även den aspekten finns kring den här matchen. Det här hörnspelet får bli matchens enda spel för min del och insatsen landar på en medelinsats.

/Mikel