Mallorca har ett hopplöst läge inför sista omgången då det inte bara krävs en vinst mot Valladolid, man måste även ha poängtapp på Celta Vigo, Zaragoza och Deportivo nere i botten. Som om inte det vore nog saknar man dessutom lagets absolut bästa spelare.

  • Match: Mallorca – Valladolid
  • Spel: x2 (dubbelchans)
  • Odds: 2,80 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Mallorca ligger alltså som jumbo i ligan och med två poäng upp till Deportivo ovanför nedflyttningsstrecket är förutsättningarna väldigt glasklara här. Man måste vinna den här matchen och samtidigt får varken Celta Vigo, Zaragoza eller Deportivo vinna någon av sina matcher, för då är det kört. Tuffa förutsättningar alltså och jag är helt övertygad om att vi får se Mallorca i segundan nästa säsong. Man kommer dessutom till spel utan lagets stora stjärna, Giovani dos Santos, som tack vare det mindre välplanerade spelschemat åker iväg på landslagsuppdrag med Mexiko. Gio har varit en av väldigt få ljusglimtar i det här laget och han står för det mesta offensivt. Han är lagets bäste framspelare den här säsongen med sju assist och det har även blivit fem mål från hans fötter. Det finns så mycket som han gör ute på planen som Mallorca absolut inte har någon ersättare för, så ett väldigt stort minus för hemmalaget!

Förutom Gio får man även klara sig utan Tomer Hemed som är skadad. Ingen formstark spelare men han är lagets bästa målskytt (11 mål) den här säsongen och hade givetvis behövts här.

giodossantos

Valladolid har ingenting att spela för ska vi ha klart för oss och prestationen hemma mot Celta Vigo förra omgången var inget annat än dålig, det är även därför jag håller ner insatsen på det här spelet. Men Valladolid har chansen att plocka tre placeringar vid en vinst här och det är även tränare Miroslav Djukic sista match med laget då han deklarerat att han kommer lämna efter säsongen för att söka en ny utmaning. Så jag hoppas och tror att detta kan vara två anledningar till att Valladolid tar i lite extra här och går för att vinna matchen. Trots att insatsen var dålig mot Celta Vigo så skapade man två riktigt bra lägen i matchen där det bara ska vara mål, vaskar man fram och sätter dessa lägen mot Mallorca så kan det mycket väl leda till vinst.

Bortalaget får klara sig utan defensiva mittfältaren Sastre som är avstängd här, sedan tidigare finns även anfallare Javi Guerra på frånvarolistan.


Runt 1,50 betalar den raka ettan just nu och det är ett odds som hade varit ospelbart även fast Giovani dos Santos medverkat här. Nu saknas han och hittar bara Valladolid lite energi till att ta poäng i matchen så tror jag att man fixar detta. Men det blir som sagt en mindre insats på det här spelet.

Testar även 0,5/10 units på den raka tvåan som betalar fina 7,12 hos pinnacle just nu.

/e@sy