Fullt i spansk fotboll denna helg och jag tycker mig hittat ett kanonspel i lördagens sena match på Mallorca. Här ska hemmalaget ta sig an Sevilla och jag hade inte förväntat mig det här oddset på mitt spel. Häng på!

  • Match: Mallorca – Sevilla
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,05 @ expekt
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Mallorca ligger taskigt till som nästjumbo och vinsten mot Granada senast var därför riktigt viktig för att inte tappa mer på lagen ovanför strecket, en vinst som fixades på övertid av laget skyttekung Tomer Hemed. Väldigt viktigt för Hemed då han inte gjort mål på väldigt länge och givetvis också väldigt skönt för laget som måste börja plocka trepoängare nu. Det stora problemet har varit försvarsspelet hos Mallorca tycker jag och det duger inte att släppa in i snitt två bollar per match om man ska vinna matcher. Backlinjen är otroligt svag och nyförvärvet Alan Hutton på högerbacken ser inte direkt ut som en rund miljon. När han nu ställs mot snabba kantspelare hos Sevilla kan det bli väldigt obehagligt för skotten. Framåt har Mallorca trots allt en del klasspelare med Giovani dos Santos i spetsen och jag tror helt klart man kommer näta på Sevilla som inte har sina styrkor i defensiven.

Mittback Pedro Geromel går skadad och blir inte med här, även Pereira missar då han är avstängd.

Sevilla stod för en överkörning av Celta Vigo senast hemma på Sanchez Pizjuan, en match som slutade 4-1 till slut. Man skapade otroligt många chanser i den matchen och stor matchvinnare blev Negredo som på något sätt hittade nätmaskorna tre gånger, även Jesús Navas var ruskigt bra i den matchen. Men samtidigt som man skapade mycket framåt så släpper man även till otroligt många lägen bakåt. Celta Vigo pressade på ordentligt vid ställning 2-1 och var ett ribbskott ifrån att kvittera Sevillas ledning. Det är allt som oftast hönsgård i det här försvaret och förvånar mig inte ett dugg. Botia och Fazio är inga speedkulor och det är ofta man hamnar på efterkälke. Sevilla har släppt in mål i sju raka matcher nu och dessutom har alla dessa matcher gått över linan 2,5 mål.

Sevilla saknar fortsatt långtidsskadade trion Campaña, Trochowski och Perotti. Vi sätter även frågetecken för Manu del Moral och Fazio som har en del småskavanker och inte tränat för fullt i veckan.


Två lag med en dålig defensiv som ställs mot varandra och jag tror vi kan få se en del mål här. Mallorca måste framåt då man är i stort behov av trepoängare och det kommer nog inte Sevilla vara sena att utnyttja med en Navas i storform. 2,05 hos expekt är ett kanonodds och det hugger jag med en större insats!

/e@sy