Real Madrid reser idag till Mallorca för att fortsätta kampen om att vinna ligan. Man har nu hela fem poäng ner till tvåan Barcelona, och jag anser att det ska mycket till för att man ska tappa det här. Jag tycker det här spelet känns ruskigt bra!

  • Match: Mallorca – Real Madrid
  • Spel: Real Madrid -1 (1×2 handikapp)
  • Odds: 1.90 (bet365)
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 20.00

Mallorca har inte alls imponerat i ligan denna säsong och placerar sig på en 14:e plats för tillfället. Tidigare säsonger har man varit riktigt starka hemma på ön och knappt kunnat förlora. Men det är historia och denna säsong har man bara vunnit tre av nio matcher på hemmagräs. Man har förlorat många tongivande spelare från förra säsongen och har ett ganska mediokert lag i mina ögon.

Mallorca var ute i spanska cupen i veckan och tog sig vidare efter en rejäl överkörning av Soicedad med hela 6-1. Dagens trupp är nästan det starkaste man kan ställa upp, hur som haver så ska det inte räcka till mot Real Madrid.

Real Madrid har övertygat nå enormt i stort sett hela säsongen, det är bara mot Barcelona man har torskat mot på slutet. I veckan var man ut och tog sig vidare i cupen efter en 1-0 seger borta mot Malaga. Segern var rättvis och man ställs nu mot just Barcelona i kvartsfinalen. Men trots att man har det svårt mot Barcelona så har man fem poäng till godo på Barca i ligatabellen, något som man givetvis inte vill se minska efter dagens match.

Till kvällens match får man klara sig utan Di Maria och Khedira som båda är skadade. Jag ser inte dessa två som några större avbräck då man har rejält bra uppbackning. Lass Diara gör jobbet på den defensiva mitten minst lika bra som Khedira, så jag ser nästan det som positivt att han spelar istället. Di Maria har blandat och gett friskt denna säsong och är ingen favoritspelare direkt. Där tror jag Mourinho trycker in Coentrao eller Callejon, två spelare som är minst lika bra som Di Maria.

——————————————————————-

Jag tror Real Madrid kör över Mallorca idag och vinner med minst två bollar. Man har en riktigt bred trupp och ska inte känna av skadorna på Di Maria och Khedira.

/e@sy