Vi beger oss till Mallorca idag där det är otroligt viktiga poäng på spel mellan Mallorca – Betis. Hemmalaget måste vinna för att försöka hålla sig kvar och Betis har den sista europaplatsen just nu att försvara. Förutsättningar som kommer öppna upp den här matchen och det talar starkt för ena laget.

  • Match: Mallorca – Betis
  • Spel: Betis (oavgjort inget spel)
  • Odds: 1,95 @ expekt
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Mallorca ligger otroligt taskigt till och det är inte mycket som pekar mot att man spelar i primera division nästa säsong. Med 9 poäng kvar att spela om så ligger man 6 poäng bakom Deportivo på säker mark, alltså är det inte något annat än en trepoängare som gäller i kvällens match. Det kommer innebära att man får lov att kliva på framåt i planen och motståndet man möter ikväll älskar att spela mot lag som chansar lite. Mallorcas försvar är dåligt nog i normala fall och det lär knappast se stabilare ut när man måste ha tre poäng.

Lite försvarsbekymmer idag då man drog på sig två röda kort i den senaste matchen mot Athletic, mittback Fontas samt vänsterback Navarro är avstängda här.

betispabon

Real Betis ligger på en 7:e plats just nu och det är faktiskt en plats som innebär europaspel om man lyckas behålla den här i sluttampen. Eftersom Real Madrid och Atlético Madrid möttes i finalen av Copa del Rey så blir det en extraplats ut i EL. Men man har Rayo Vallecano jagandes bakom sig så det kommer krävas att man plockar en del poäng här på slutet för att behålla europaplatsen. Betis är ett av de bästa kontringslagen i ligan och jag tror att det spelet kommer kunna utnyttjas till fullo här. Den största pressen ligger på Mallis ikväll och det kommer finnas stora luckor hos hemmalaget när Betis ställer om blixtsnabbt.

Bortalaget får idag klara sig utan Jorge Molina, Cañas, Nosa och Perquis. Molina är ett avbräck i anfallet med sin snabbhet men jag tycker ändå man har bra ersättare för att klara av detta.


Det finns inte så mycket att tänka på för hemmalaget och det spelar verkligen ingen roll om man förlorar med 1-2 eller 1-6. Man måste satsa stenhårt för tre poäng och det tror jag kommer straffa sig här. Blir en medelinsats på det här spelet där ett oavgjort resultat innebär att insatsen tillbaka.

/e@sy