Fredagsmatchen denna vecka hittar vi på Mallorca där hemmalaget gästas av Rayo Vallecano. Mallorca tog en blytung seger senast men jag tror man kommer få det svårt här. Bortaseger?

  • Match: Mallorca – Rayo Vallecano
  • Spel: Rayo  DNB (draw no bet)
  • Odds: 2,35 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:o0

Mallorca spelade i måndags då man mötte bottenkollegan Celta Vigo på hemmagräs, en match som ”Mallis” kunde vinna med 1-0 efter ett mål på tilläggstid av Giovani Dos Santos. Jag kikade endast på andra halvan av den matchen och med den halvleken på näthinnan ska Mallorca vara otroligt glada över att man lyckades kamma hem samtliga poäng. Celta Vigo skapade de farligaste chanser tycker jag och laget från Vigo borde även haft en straff som var väldigt solklar i mina ögon. Försvarsspelet var inget vidare i den matchen och det har inte heller varit någon höjdare från ölaget tidigare under denna säsong. Man släpper in flest mål i ligan tillsammans med Deportivo och här stöter man på ett lag som har en bättre offensiv än senaste motståndet. Framåt handlar det mesta om Giovani Dos Santos sedan han kom till klubben och kan Rayo hålla koll på mexikanen så tror jag Mallorca får det tufft.

Hemmalaget får klara sig utan Nsue som är skadad och det är även ett frågetecken för anfallaren Víctor.

Rayo Vallecano ligger på en mittenposition av tabellen och har faktiskt häng på europaspel med bara sex poäng upp till Valencia som har den sista EL-platsen just nu. Men det är inte många omgångar kvar nu och därför vill det nog till att man vinner här om drömmen om europaspel ska leva vidare. Formen är väl inte direkt lysande hos bortalaget men jag tror att den här matchen kan passa Rayo som handen i handsken. Det är Mallorca som är i desperat behov av poäng i botten av tabellen och det innebär att man kan utnyttja hemmalagets misstag i matchen. Kontringsspelet är starkt hos Rayo med Piti, Lass och Baptistao uppåt i planen och det visade man näst senast mot Celta Vigo där man spelade en otroligt bra bortamatch som man vann med 2-0, siffror som borde varit större om Baptistao ställt in siktet bättre. Har han ställt in det nu så kommer det rassla till bakom Aouate.

Bortalaget får klara sig utan Gálvez och Domínguez här som är avstängda. Chori Domínguez är ett avbräck hos Rayo men samtidigt så erbjuder han ingen speed i kontringsspelet som jag tror blir viktigt här.


Mallorca ligger på nedflyttningsplats just nu och med tanke på hur tajt det är där nere i botten så duger inte en poäng här. Man måste gå framåt och precis som i andra halvan senast så kommer man då att blotta sig bakåt. Detta tror jag att Rayo kommer utnyttja på ett bra sätt och lägga beslag på samtliga poäng. Blir en medelinsats på det här spelet som innebär att det är pengarna tillbaka vid oavgjort.

Testar även 1/10 units på Leo Baptistao som målskytt – 3,40 @ unibet.

/e@sy