Otroligt viktiga poäng på spel när vi beger oss till Mallorca för att se hemmalaget ta sig an Osasuna. ”Mallis” som placerar sig näst sist i tabellen just nu gjorde ett tränarbyte i veckan när Joaquin Caparros fick lämna och in kommer istället Gregorio Manzano. Ger bytet önskad effekt här?

  • Match: Mallorca – Osasuna
  • Spel: Mallorca
  • Odds: 2,20 @ william hill
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Mallorca har det väldigt tungt just nu och det var väl ingen större överraskning att Caparros fick lämna efter 3-0 förlusten borta mot Sociedad i förra omgången. Laget har nu fyra raka förluster och det brukar alltid vara bra att få en ny röst i omklädningsrummet för att väcka laget. Det finns en hel del kvalité i det här laget men jag tycker inte det funnits någon tydlig plan för hur man ska vinna matcherna, oftast har man förlitat sig på individuella prestationer när jag kikat. Men jag tycker mig sett lite bättring på slutet och laget har i alla fall börjat göra lite mål, något som man inte gjort allt för ofta denna säsong. Förvisso gick man mållösa senast mot Sociedad, men då ska tilläggas att man spelade med en man mindre i 60 min efter en horribel utvisning på Javi Marquez. Den var så felaktig att förbundet hävt avstängningen och han finns alltså tillgänglig för spel här.

Tillbaka är även förstakeepern Aouate (bilden) efter skada, något som är väldigt viktigt för hemmalaget! Saknas sedan tidigare gör Arizmendi och Pedro Bigas.

Osasuna har precis som Mallorca haft en tung säsong hittills och laget placerar sig precis ovanför nedflyttningsstrecket just nu. Formen är dock rätt hyfsad och kikar vi på de fyra senaste matcherna så har laget två vinster, en oavgjord och en förlust på kontot. Men nu ska det tilläggas att man spelat tre av dessa matcher på hemmagräs där vinsterna kommit mot bortasvaga Celta Vigo och Deportivo. På resande fot är det värre och laget är näst sämst i ligan sett till poängskörd på bortagräs, endast Celta Vigo är sämre. Det är ett ganska profilfattigt lag detta som lever enormt på sin defensiv som man satt otroligt bra denna säsong, men saknaden av en riktigt bra striker gör att Osasuna kommer få kriga rejält för att hålla sig kvar i högstaligan.

I bortalaget missar Annan, Timor och Asier Riesgo den här matchen, i övrigt inga större avbräck.


Ett lag som gör ett tränarbyte brukar oftast få en effekt ganska omgående och jag tror även att det kan ske här. Spelarna vill självfallet visa upp sig för den nya tränaren och det innebär att man ger det lilla extra som man kanske inte gett tidigare. Hemmaplan och ganska beskedligt motstånd i form av Osasuna, här tror jag att ”Mallis” vänder sin negativa trend. Insatsen blir dock ingen större utan jag håller mig till strax under medel.

/e@sy