Vi beger oss till Mallorca idag där ett formsvagt hemmalag får besök av Getafe. Tränarbytet i Mallorca har inte givit någon effekt och jag tror även man får det tufft idag.

  • Match: Mallorca – Getafe
  • Spel: Getafe DNB (draw no bet)
  • Odds: 2,30 @ expekt
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Mallorca har det riktigt tungt för dagen och har inte en vinst sedan två dagar före julafton då man bortaslog Real Betis med 2-1. Efter detta har man fem förluster och två oavgjorda resultat, ett facit som borde varit sju förluster då man haft en enorm tur i kryssmatcherna med sena kvitteringsmål som man inte alls förtjänat. Man bytte alltså tränare för två omgångar sedan och jag har verkligen inte märkt någon skillnad i spelet eller hur laget jobbar ute på planen, det är fortfarande samma Mallorca som totalt saknar spelidé. I senaste omgången fick man spela med en man mer i över en timme mot Valencia, men trots detta så släpper man in två mål och förlorar matchen med 2-0. Målskyttet har varit ett stort problem på slutet och lagets skyttekung Tomer Hemed varit totalt iskall en längre period.

Javi Marquez missar matchen men annars ser det bra ut hos hemmalaget.

Getafe ligger i mitten av tabellen och det är väl ungefär vart jag hade tänkt mig att man skulle ligga just nu. Men formen är god och jag tror att laget kommer klättra en del placeringar innan säsongen är till ända. Kikar vi sex matcher tillbaka så har laget raden 2-2-2, och då ska det nämnas att förlusterna kommit på bortagräs mot både Barcelona och Real Madrid. Nu senast tog man en säker 3-1 seger hemma mot Celta Vigo och laget gör oftast mål i sina matcher. Man har en fin offensiv med spelare som Diego Castro (bilden), Pedro Leon och Vazquez, det är snarare bakåt som det inte funkat fullt ut i år. Man gör som sagt oftast mål och gör man det idag tror jag Getafe tar minst en poäng på Mallorca.

Juan Rodríguez, Mané, Alcácer och Valera finns på skadelistan för bortalaget, inga tunga avbräck i mina ögon.


Spelar Mallorca lika dåligt som man gjort på slutet så åker man på ännu en förlust här. Laget saknar som sagt spelidé och oftast har man lutat sig mot Dos Santos att han ska komma upp med någon soloprestation. Getafe som har en fin form måste ses med bra chans här och 2,30 på DNB blir det en insats strax under medel på.

/e@sy