Iberostar Estadi står som värd för kvällens match mellan Mallorca – Elche. Två lag som slåss kring olika streck i tabellen och som verkligen är i behov av en seger i detta möte. Jag förväntar mig en mycket öppen match och snålar inte med insatsen på mitt spel. Häng med!

  • Match: Mallorca – Elche
  • Spel: Över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1,825 @ bet365
  • Insats: 9/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Mallorca spelade i La Liga så sent som under säsongen 2012/13 där laget hade 13 raka säsonger i högstaligan. Men de senaste säsongerna har det handlat om att hålla sig kvar i Segundan då ”Mallis” varit snubblande nära att åka ur. Ingen ändring på den fronten denna säsong då laget placerar sig på en 17:e plats med 43 inspelade poäng, samma antal poäng som Ponferradina under nedflyttningsstrecket. Man har nu två raka hemmamatcher och det är otroligt viktigt att plocka trepoängare i dessa matcher om man vill klamra sig kvar, så vi kan förvänta oss ett offensivt Mallorca idag som går för segern. Förlust i senaste bortamatchen mot Girona (0-1) men sett till matchbilden så förtjänade Mallorca minst en pinne i det mötet. Men det har varit problem med målskyttet hela säsongen och det visade sig lite i det mötet, men chanser skapar man. Jag tycker även att anfallsuppsättningen är bra med Oscar Diaz, Ortuno, Perreira och Junior Lago för att nämna några. Defensivt ser det svagare ut och det är en defensiv som man måste blotta idag.
Mallorca ser ut att få klara sig utan mittback Yuste idag som är avstängd. Klubben har skickat in en överklagan men den ser inte ut att gå igenom. Ett riktigt tungt avbräck för det defensiva om han inte kommer till spel. Det kan bli så att Truyols går in och ersätter på mittbacken och han har inte spelat många matcher denna säsong.

mallorca_200x200Elche_200x200

Elche fick lämna La Liga förra säsongen på grund av ekonomiska bekymmer och man siktar givetvis på att ta sig tillbaka så fort som möjligt. Laget har också fortfarande chansen att nå ett playoff men med tre poäng upp till Girona och ett riktigt getingbo runt sig så kommer det krävas segrar på slutet. Man har nu Mallorca på bortagräs och sedan Valladolid på hemmaplan så givetvis är det ett gyllene tillfälle för två trepoängare mot svagt motstånd. I sista omgången väntar sedan Alcorcon och det kan mycket väl bli en direkt avgörande match. Med förutsättningarna som råder så kan inte Elche åka till Mallorca och fokusera på försvarsspelet, det har man helt enkelt inte råd med. Man måste framåt och gå för segern, vilket jag tycker passar utmärkt för spelet. Elche har inte heller öst in mål den här säsongen och det är ju därför vi får ett så pass fint odds för överspelet, men jag tycker det finns kvalité framåt. Sergio Leon har fått en ordentlig utveckling den här säsongen och toppar just nu Segundas skytteliga tillsammans med rumänen Andone på 20 mål. Nu har Elche även greken Nikos Vergos tillbaka och det är en intressant spelare som spetsar till det offensiva.
Ett riktigt tungt avbräck även hos gästerna då vi stryker avstängda mittbacken Armando Lonzano. En given startspelare och tilltänkta ersättaren Jose Angel håller inte alls samma klass. Sedan tidigare finns även Pol Freixanet, Hugo Fraile och Eldin Hadzic på skadelistan.


Två lag som är väldigt sugna på segern och dessutom två lag som har väldigt tunga avbräck i de bakre leden, om nu Yustes avstängning står fast. Vi får ett väldigt fint odds för över 2 mål (goal line) i matchen och jag trycker till med en tyngre insats. Pengarna tillbaka på exakt två mål i matchen.

/e@sy