Ono Estadi står som värd för kvällens enda match i Spanien där nästjumbon Celta Vigo gästar jumbon Mallorca. Båda dessa lag står på 24 inspelade poäng och matchen ikväll är därför väldigt viktig. Går på ett målspel för ena laget som känns bra här.

  • Match: Mallorca – Celta Vigo
  • Spel: Mallorca över 1,5 mål
  • Odds: 2,10 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Mallorca har en tillräckligt bra offensiv för att inte ligga på en jumboplats av la liga tycker jag, men tyvärr är defensiven riktigt dålig och det är därför man ligger där man ligger. Nu är det skarpt läge och när bottenkollegan Celta Vigo gästar idag så är det nästan bara tre poäng som gäller för ölaget.  Man har fyra poäng upp till Granada på rätt sida strecket och det skulle nog vara oerhört skönt att täppa till den luckan lite. Målformen är bra hos laget och trots att man gick mållösa i senaste omgången mot Barcelona så har det offensiva spelet sett väldigt bra ut de senaste matcherna. Giovani Dos Santos har kommit igång på ett väldigt bra sätt och sedan har man även Alejandro Alfaro som är inne i ett bra stim just nu. Mallorca har satt två mål på Granada (2-1), Sevilla (2-1), Real Madrid (2-5) och Deportivo (2-3) på slutet, då ska man även kunna sätta två mål på defensivt svaga Celta Vigo.

Inga bekymmer hos hemmalaget som kan ställa det bästa laget på gräsmattan.

Celta Vigo ligger alltså nästjumbo i serien och man har inte rosat marknaden på sistonde med en rad förluster på kontot. Man är även seriens överlägset sämsta bortalag med raden 1-1-13 och endast fyra inspelade poäng, målskillnaden 11-29 är inte heller det något att skryta om. Defensiven funkar inte alls i dagsläget då man spelat 1-4 mot Sevilla, 1-2 mot Real Madrid, 1-3 mot Deportivo, 2-2 mot Barcelona och nu senast 0-2 mot Rayo. Man har haft en del skadebekymmer i backlinjen under säsongen och det är ganska solklart att man inte lyckats hitta fullgoda ersättare för dessa. Nu har man förhoppningsvis mittback Túñez tillbaka från skada i dagens match, men istället fick man en annan mittback, Demidov, skadad i förlustmatchen mot Rayo.

Förutom Túñez och Demidov så saknar man även försvarsspelarna Hugo Mallo och Samuel sedan tidigare. Saknas gör även Iago Aspas som fortfarande är avstängd.


Det känns som Mallorca tar tre poäng ikväll tycker jag, men hemmalagets defensiv är ingenting jag skulle vilja hålla i när stormen går. Man får förmodligen lov att göra två mål för att vinna kvällens match och därför spelar jag Mallorca över 1,5 mål istället för den raka ettan. Insatsen blir strax över medel!

Testar även 1/10 units på hemmalaget över 2,5 mål – finns till 4,25 @ betsson.

/e@sy