Man hinner knappt återhämta sig från de spanska veckomatcherna innan det är dags igen. Idag tar vi oss till Mallorca där hemmalaget får finbesök av Barcelona. Lite strul i Barcelonas försvar gör att detta spel känns givet!

  • Match: Mallorca – Barcelona
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 2.00 @ betsafe
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 18:00

Mallorca är inne i en riktigt bra period just nu och har två kryss + två vinster på sina fyra senaste matcher. Det är heller inga skitlag man mött då man både kryssat mot Valencia på bortagräs och plockat ner Atletico Madrid i sin egna borg. Målskörden på slutet har även den varit riktigt bra, hela sju mål har man mäktat med på de tre senaste matcherna, samtidigt som då försvaret självklart blivit lidande. Man har ingen utpräglad målskytt utan det har varit utspridda målskyttar den senaste tiden, vilket givetvis är positivt att man inte står och faller med en spelare.

Mallis har inga större avbräck idag och saknar endast Bigas som är avstängd här, i övrigt ett par långtidsskadade. Viktigt är att mittbacksgeneralen Ramis är tillbaka efter avstängning.

Barcelona har nu fått vittring på Real Madrid i toppen och behöver givetvis en vinst här om den lilla lågan ska fortsätta brinna. Men Barcelona har mycket annat att fokusera på inför veckan då Milan väntar i CL, och jag är inte alls säkra på att man kör över Mallorca här. Dessutom släppte man in hela tre mål mot Granada på Camp Nou i veckan. Nu var det i och för sig två straffmål som man åkte på, men det är fortfarande oroväckande att man släpper in tre mål mot ett sådant lag på hemmagräs.

Till dagens match har man stora defensiva bekymmer då Abidal (långtids), Alves (avstängd) och Adriano (skada) inte finns tillgängliga. Detta löser man antagligen genom att flytta ut Puyol på en ytterback och kanske Montoya på andra yttern, något som givetvis inte är optimalt även fast det är två mycket bra spelare.


Jag tror att Mallorca kommer få sina chanser i den här matchen och man har visat prov på en grym effektivitet på slutet. När dessutom Barcelona saknar en del försvarsspelare så tycker jag att det är spelet är klockrent till ett bra odds!

/e@sy