Kvällens sena match i Spanien hittar vi på Mallorca där hemmalaget tar emot Atlético Madrid. Tunga avbräck i bortalaget gör att jag tror ”Mallis” tar minst en poäng här.

  • Match: Mallorca – Atlético
  • Spel: 1x (dubbelchans)
  • Odds: 1,75 @ expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Mallorca har haft en väldigt tungt säsong hittills och parkerar sig först på en 16:e plats. Försvarsspelet har inte varit bra på något sätt men det som grusat rejält är målskyttet framåt. Man har bara mäktat med 16 mål på 17 matcher och det är bara Osasuna och Granada som är sämre i ligan. Man har ändå en helt ok offensiv och jag tycker även man skapat en hel del chanser på hemmagräset, men skärpan har ibland varit fruktansvärt dålig. Nu senast tog man en väldigt viktig och oväntad seger på bortagräs mot Betis och den framgången tror jag man kan rida vidare på här. Det var inte alls en välförtjänt seger men det kan som sagt vara en seger som är viktig inför framtiden.

Pedro Geromel är tillbaka från avstängning och Fontás samt Pereira är tillbaka från skador. Saknas gör anfallare Victor som är avstängd.

Atlético har gjort det mesta rätt den här säsongen och det var nog inte många som trodde att man skulle ligga före lokalkonkurrenten Real Madrid så här långt in på säsongen. Hemma på Vicente Calderon har man ju varit omutliga och har ett facit på nio segrar på lika många matcher vilket är väldigt imponerande. Men på bortagräs har man visat sig mänskliga och jag tycker heller inte att spelet imponerat så mycket i de matcher jag sett. 4-1-3 är raden på resande fot och jag tror man kommer få en jobbig match på ön ikväll.

Anledningen till att jag tror detta är att man har enorma avbräck ikväll då man saknar viktiga spelare i varje lagdel. Miranda (back), Turan (mittfält) och giganten Falcao (anfallare) är samtliga avstängda här. Det kommer garanterat märkas på planen!


Mallorca lär äntligen komma in till en match med lite självförtroende i kroppen efter en mycket fin skalp i senaste omgången. Man brukar kunna bita ifrån sig bra på hemmagräset och jag tror man kniper minst en pinne här mot ett vingklippt Atlético.

Testar även 1,5/10 units på Mallorca till höga 4,16 hos pinnacle.

/e@sy