Inget spel från la liga denna helg men i segundan kör man på som vanligt. Jag tycker mig hittat ett intressant spel i matchen Mallorca – Alcorcon där ena laget saknar en del spelare.

  • Match: Mallorca – Alcorcon
  • Spel: Alcorcon (spel utan X)
  • Odds: 2,40 @ expekt
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Mallorca åkte ur la liga förra säsongen och starten på segundan har inlett på värsta tänkbara sätt med tre förluster på lika många matcher. Det är även riktigt klara förluster man åkt på när Sabadell (0-4), Murcia (2-4) och Gijon (0-3) stått för motståndet. Jag har sett väldigt lite av Mallorca den här säsongen men släpper man in 11 mål på tre matcher så kan inte försvarsspelet vara särskilt bländande. Man har faktiskt kvar stora delar av backlinjen från förra säsongen men det bevisade man redan då att man inte håller särskilt hög nivå. Gijon är ett lag som jag tror kommer tillhöra toppen i år men Sabadell och Murcia är lag som Mallorca inte ska förlora mot med såpass stora siffror.

Lite problem defensivt hos hemmalaget idag till råga på allt då målvakt Aouate är på landslagsuppdrag och ytterbackar Agus och Navarro är avstängda.

alcorcon

Alcorcon tog sig till playoff förra säsongen men väl där hade man inte särskilt mycket att sätta emot och det blir ännu en säsong i segundan. Den här säsongen har inletts på bästa tänkbara vis och man toppar segundan efter tre raka vinster, vinster som tagits mot Tenerife (1-0), Real Madrid B (1-0) och Recreativo (3-0). Inget blodigare motstånd man mött men det är imponerande att ta tre raka och dessutom att inte släppa till något mål. Man sålde fjolårets skyttekung Oriol Riera till Osasuna men jag tycker ändå man gjort en del intressanta värvningar där man bland annat lånat in Christian Alfonso från Espanyol, en klart duglig spelare på den här nivån.

Inga större bekymmer hos Alcorcon idag som endast saknar mittfältaren Javito.


Mallorca är favoriter i den här matchen och det känns som man är det på gamla meriter. Man har inget bra lag på papperet och det har ju även visat sig på planen i öppningsmatcherna. Alcorcon kan mycket väl knipa alla tre poängen här men jag väljer ändå att spela så det blir insatsen tillbaka vid ett kryss. Expekterbjuder 2,40 för detta spel och det känns som ett bra odds när ”Mallis” saknar den del viktiga spelare.

/e@sy