Vi beger oss till Mallorca under lördagen där hemmalaget gästas av Alcorcon från den spanska huvudstaden. Tränare Karpin har fått fart på ”mallis” efter att hans jobb hängde på en mycket skör tråd. Förlänger man segersviten här månne?

  • Match: Mallorca – Alcorcon
  • Spel: Mallorca över 1,5 mål
  • Odds: 2,20 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Mallorca var uppe i högstaligan för två säsonger sedan och hade redan förra året ett tillräckligt bra lag för att ta klivet tillbaka. Men det blev ett enda stort fiasko då laget hamnade på en 17:e plats och var nära att ramla ur. Starten på den här säsongen lovade knappast någon bättring med två inspelade poäng på de sju första omgångarna och en målskillnad på 11-19. Efter 2-0 förlusten mot Zaragoza gick klubbledningen ut och krävde en vinst mot Alaves, annars var det tack och adjö till tränare Karpin. Men det verkar som truppen vill ha kvar sin tränare, för man vann mot Alaves och har efter den segern plockat fyra raka segrar till. Det innebär att Mallorca avancerat kraftigt i tabellen och vid en seger idag så kliver man förmodligen in på en playoff-plats. Man är ett målfarligt lag och har så varit under hela inledningen på säsongen, det stora problemet har varit i andra änden. Men försvarsspelet har man fått kontroll på nu där man endast släppt två bollar bakom sig på dessa fem segermatcher. Litet avbräck att man saknar anfallare Asensio (3 mål så här långt) i den här matchen, då han är på landslagsuppdrag med u19. Men troligtvis så ersätter Fofo och tillsammans med en het Scepovic i front så är man tillräckligt bra för att skada Alcorcon. Tre raka hemmasegrar har man på Iberostar Estadi.
Förutom Asensio så sätter vi ett litet frågetecken för backen Bigas, i övrigt inga bekymmer.

mallorca_180x180alcorcon_180x180

Alcorcon väntar fortfarande på sin första säsong i spansk fotbolls finrum, då man aldrig varit upp i högstaligan. Det var nära för ett par år sedan då man tog sig till playoff, men man snubblade på mållinjen den gången. Den här säsongen blir det nog inte ens playoff för laget då man ser riktigt svagt ut i mina ögon. Förvisso har man lånat in ett par dugliga spelare med bland annat Bobley Anderson, som aldrig riktigt slog sig in i Malaga. Sedan ska vi även nämna David Rodriguez som återvänt till den spanska fotbollen efter en kort och misslyckad sejour i England. Mycket handlar om Rodriguez hos detta Alcorcon och han har även stått för nästan hälften av deras mål så här långt. Men kikar vi försvarsmässigt hos laget så är det något som man skött bra tidigare säsonger, men inte längre kan vi konstatera. 20 mål insläppta så här långt där hela 14 av dessa kommit på resande fot. Kikar vi fyra bortamatcher tillbaka så har man endast plockat en pinne och har mindre smickrande 4-11 i målskillnad. Det borde även varit en förlust i senaste bortamatchen mot Alaves (1-1), men Despotovic missade en straff på övertid för sitt Alaves, som var det klart bättre laget i den matchen.
Hos gästerna stryker vi Iribas, Mora och Bobley Anderson som går skadade. Även högerback Djené missar matchen då han är på landslagsuppdrag med sitt Togo.


Ett formtoppat Mallorca ska givetvis ses med bra chans här att plocka sin sjätte raka seger. Men jag vågar inte lita fullt ut på försvarsspelet ännu då det såg rent bedrövligt ut i början på säsongen. Istället testar jag mig på två hemmamål med tanke på Alcorcons usla bortafacit på slutet. Insatsen blir strax över medel!

/e@sy