Match på Iberostar Estadi på Mallorca idag när Alaves gästar det röda ölaget. Hemmalaget som spelade i högstaligan för ett par år sedan har gått otroligt tungt den här säsongen och det enda som gäller är vinst idag. Det borde öppna upp spelet så vi bjuds på en del mål.

  • Match: Mallorca – Alaves
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,07 @ unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Mallorca spelade i la liga så sent som för två år sedan och efter detta så har det gått rakt utför. Man hade stora bekymmer redan förra säsongen där man hamnade på en 17:e plats och klamrade sig kvar i segundan med en poängs marginal. Inledningen på den här säsongen har knappast varit mer lyckosam och laget placerar sig just nu som jumbo i tabellen med endast två inspelade poäng, detta efter två oavgjorda matcher mot Barcelona B (3-3) och Las Palmas (1-1). Man står alltså utan seger så här långt och det är sista chansen att ta den ikväll, i alla fall för tränare Karpin. Det är redan bestämt att han kommer få lämna sin post om laget inte plockar en trepoängare idag, så han bör inte spara på något krut, utan det lär bli full fart framåt. Det är något som borde öppna upp den här matchen tycker jag, som om det inte vore nog öppet när Mallorca spelar redan. Laget har släppt in 19 mål på sina sju matcher så här långt, vilket inte vittnar om något större försvarsspel.
Inga större skadebekymmer hos Mallorca som ställer upp med samma manskap som senast mot Zaragoza.

mallorca_200x200alaves_180x180

Alaves var nykomlingar i la liga förra säsongen och till skillnad från Mallorca så var det ingen större skräll att laget placerade sig långt ner i tabellen. Man hamnde på en 18:e plats till slut och precis som Mallorca så klarade man sig kvar med ett nödrop. Mycket handlade om anfallaren Borja Viguera förra säsongen i Alaves, eller nästan allting handlade om honom. Han vann skytteligan i segundan på 25 strutar och var en stor bidragande faktor till att laget klarade sig kvar. Viguera har nu försvunnit till Athletic Bilbao och man kan ju tänka sig att det försvagar laget enormt. Men man har klarat sig bra så här långt och med en säsong i segundan innanför västen så har nog de flesta utvecklats en smula. Ersättare för Viguera hittade man i serbiska Ranko Despotovic, som man plockade från Sydney FC i Australien av alla ställen. Men Despotovic är bekant med den spanska fotbollen då han öste in mål för Girona säsongen 2010/11, även då i segundan. Han har inlett med två mål på fem matcher så här långt och det är en pålitlig målskytt Alaves hittat här.
Inte heller några större bekymmer hos gästerna där tränare Alberto Lopez kan välja fritt.


Ryska tränaren Karpin hänger som sagt väldigt löst idag och vill han fortsätta i Mallorca så är det endast en vinst som gäller här. Det borde innebära lite vilda västern på Iberostar Estadi idag och jag tror därför vi kan få se en del mål. Fem av sju matcher för Mallorca har gått över 2,5 mål den här säsongen, vi hoppas på en sjätte gång här.

/e@sy