Champions League drar igång på allvar ikväll och vi beger oss till La Rosaleda där Malaga ska ta sig an Zenit. Hemmalaget har överraskat positivt trots massiv spelarflykt och jag tror man har bra chans ikväll.

  • Match: Malaga – Zenit
  • Spel: Malaga
  • Odds: 2,25 @ expekt
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Malaga fick ta sig igenom ett kval in till Champions League där man övertygade mot Panathinaikos och gick vidare med sammanlagt 2-0. Framförallt försvarsspelet har övertygat väldiga i öppningen på den här säsongen och man har bara släppt in två mål på fem tävlingsmatcher. Mittlåset med Demichelis och Weligton har skött sig exemplariskt och vänsterback Monreal har imponerat stort på mig och kommer bli väldigt nyttig för Malaga i år. Nu när man dessutom har värvat till sig lite offensiv kraft i form av Saviola och Santa Cruz så blir man att räkna med i CL, då man hamnat i en riktigt bra grupp med goda chanser till avancemang. Till dagens match får man klara sig utan Toulalan som går skadad vilket är ett litet minus för hemmalaget, men Camacho som förmodligen går in och ersätter idag håller gott och väl.

Trolig startelva Malaga:

Willy, Gamez, Demichelis, Weligton, Monreal, Camacho, Joaquin, Isco, Portillo, Eliseu och Saviola.

Martin Demichelis, Malaga.

Zenit och ryska ligan har jag inte överdrivet bra koll på måste jag erkänna, men när man kikar igenom truppen så är det ju helt klart ett kapabelt lag vi har att göra med. Spelare som Kershakov och Hulk behöver ju ingen djupare presentation och är herrar som Malaga måste se upp med. Zenit placerar sig på en fjärdeplats i ligan just nu och har väl inte någon direkt knallform om vi ser till de senaste matcherna. Två vinster och en förlust på de tre senaste matcherna där vinsten kom mot ett ganska billigt motstånd. Senast åkte man på pumpen mot serieledande Terek Grozni med 0-2 på hemmagräs och där mönstrade man i stort sett det starkast laget man kunde skrapa ihop, Hulk inledde förvisso på bänken men kom in i halvtid där. Zenit får klara sig utan Witsel, Criscito, Semak och Danny i dagens match.

Trolig startelva Zenit:

Zhevnov, Anyukov, Alves, Lombaerts, Lukovic, Denisov, Zyryanov, Bystrov, Shirikov, Hulk och Kerzhakov.


Malaga är svårtuggade hemma på La Rosaleda och har verkligen vind i seglet nu efter en smakstart på denna säsong. Jag tror man kommer sätta högsta fart från start här och med den defensiv man visat upp på slutet har man goda chanser till tre poäng.

/e@sy