Väljer att hugga ett spel redan nu till nästa veckas omgång av La Liga där Villarreal gästar Malaga på La Rosaleda. Hemmalaget har inte lyckats göra något mål ännu och ser otroligt bleka ut framåt. Tror inte vi får det här oddset när vi närmar oss matchstart.

  • Match: Malaga – Villarreal
  • Spel: Villarreal 0.0
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 6,5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Malaga har haft en väldigt tung start på säsongen med två inspelade poäng på fyra omgångar. Det som är mest anmärkningsvärt är ändå att laget inte lyckats göra ett endaste mål framåt. Nu är det kanske ingen större överraskning då laget tappade många offensiva spelare från förra säsongen, men det är fortfarande för dåligt. Kikar vi till den offensiva uppsättningen så skulle jag vilja nämna Nordin Amrabat som är en klasspelare, i övrigt finns det inte mycket att nämna. Spelare som Horta, Charles och Duda startade i senaste förlustmatchen mot Getafe, och dessa herrar är helt enkelt för dåliga. Malaga rullade ganska bra boll i den matchen, men i de avgörande lägena var man för dåliga, och då har inte Getafe något demonförsvar direkt. Nu är det dessutom bekymmer framåt då Amrabat klev av med en stukad fotled mot Getafe och är högst tveksam mot Villarreal. Sedan tidigare har man även försvarsgeneralen Weligton på skadelistan, vilket är ytterligare ett avbräck modell större. Båda två är stora frågetecken inför matchen mot Villarreal och jag tror knappast att tränare Javi Gracia chansar med dessa nyckelspelare, även fast han riskerar jobbet snart.

Förutom stora frågetecken på Amrabat och Weligton finns även Santa Cruz, Camacho och Flavio på skadelistan.

malaga_200x200Villarreal_200x200

Villarreal har övertygat inledningsvis på säsongen med ett kryss och två raka vinster. Precis som hos Malaga så har den gula ubåten bytt ut många spelare i det offensiva, men laget har fått det att stämma direkt. Faktum är att Villarreal plockat in offensiv kraft från just Malaga, detta i Castillejo och Samuel, som var riktigt bra förra säsongen. Nu har inte Villarreal visat upp något större försvarsspel till sin glada offensiv, och det slår hårt med långtidsskadorna på Musacchio och målvakt Asenjo. Men mot ett offensivt svagt Malaga så tror jag att Villarreal kan hålla tätt. Pressen ligger på Malaga i detta möte och på hemmaplan kommer de trycka på framåt, något som jag tror kommer passa Villarreal utmärkt. Med spelare som Castillejo, Denis Suarez och Bakambu så kommer det smälla till i spelvändningarna. Nu har Villarreal match mot Athletic under söndagen och får två dagars mindre vila än Malaga. Men samtidigt är den matchen på hemmaplan så den gula ubåten behöver inte resa runt något innan det bär av till den spanska solkusten.

I nuläget (peppar peppar) så har Villarreal endast Musacchio och Asenjo på skadelistan. I övrigt inga som helst bekymmer i en mycket kapabel trupp.


Villarreal ska vara favoriter i detta möte och jag tror de kommer bli det ju närmre matchstart vi kommer. Malaga har inte lyckats göra något mål ännu och med frågetecken för Amrabat och Weligton så är laget väldigt försvagade. Vi sätter en insats strax över medel på detta och ser oddset sjunka fram tills matchstart.

/e@sy