Idag beger vi oss till den spanska solkusten där Malaga gästas av Villarreal hemma på La Rosaleda. Två lag som ligger ganska bra till i tabellen och som inte behöver stressa upp sig i onödan. Vi får ett bra odds på överspelet och det måste därför testas med en mindre insats.

  • Match: Malaga – Villarreal
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,25 @ expekt
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Malaga har gjort det riktigt bra den här säsongen och placerar sig på en 13:e plats i dagsläget. Inget som man normalt sett ska vara stolt över, men med tanke på hur det såg ut inför säsongen så tror jag att många fans är nöjda med lagets prestation hittills. Man har sex poäng ner till Getafe under strecket, så med en match mindre spelad så tror jag det räcker med en seger idag för att säkra nytt kontrakt. Man har även en hyfsad form trots att man fick stryk i senaste omgången, detta på bortagräs mot Athletic Bilbao (0-3). Tre segrar på de fem senaste matcherna är ändå helt godkänt och jag tycker spelet sett hyfsat ut. Man är inte alls lika stabila i försvarsspelet som man var i början på säsongen, men å andra sidan så tycker jag att man fått mer fart i anfallsspelet. Man verkar ha släppt lite på handbromsen och jag gillar nyförvärvet Amrabat, som står för mycket av farten framåt. Till dagens match får man även tillbaka anfallare Samuel från skada och Duda från avstängning, det är två herrar som kommer spetsa till offensiven ytterligare.

Saknas gör Sergio Sánchez (skadad), Tissone (skadad) och Weligton (avstängd). Bara defensiva avbräck med andra ord!

Villarreal hade en smakstart på säsongen där man länge skuggade topplagen i tabellen och visade upp ett mycket fint spel. Men jag tycker att bensinen runnit ut på slutet och man känns lite tröttkörda. Inte särskilt konstigt då många nyckelspelare fått slita hårt på grund av en ganska tunn trupp samt en del skador. Men man har en europaplats i sin hand just nu med sju poängs försprång till Valencia på plats nummer åtta. Jag tror därför det räcker med att plocka en seger till för att vara helt säkra på europaspel nästa säsong, för Valencia har ett väldigt tufft spelschema kvar. Till skillnad från Malaga så har den gula ubåten spelat många målsnåla matcher på slutet, något som borde vara en nackdel för det här spelet. Men Levante (1-0), Atlético (0-1), Elche (1-1) samt Getafe (1-0) är inte lag som spelar någon gladfotboll direkt, så dessa resultat tar jag med en nypa salt. Viktigt för offensiven att man får tillbaka Gio dos Santos från skada i dagens match.

Hos gästerna stryker vi den skadade trion Uche, Dorado samt Íñiguez.


Jag tror inte vi får se några krampaktiga lag på La Rosaleda i afton då både Malaga och Villarreal sitter ganska säkert på sina positioner. Hemmalaget har spelat ett gäng målglada matcher på slutet och jag tror man fortsätter koncentrera sig på det offensiva spelet. Vi får ett väldigt bra odds för över 2,5 mål i matchen och det är helt klart värt en mindre insats.

/e@sy