Vi tar oss till den spanska solkusten denna lördag där vi bjuds på ett fint möte mellan Malaga – Villarreal. Två lag som står för en offensiv fotboll och med lite defensiva bekymmer hos lagen ska vi nog kunna få se en del mål här.

  • Match: Malaga – Villarreal 
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,16 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Malaga har varit en positiv överraskning den här säsongen och placerar sig på en 7:e plats just  nu, en pinne bakom dagens motståndare. Upp till 4:e platsen är det endast fyra poäng i dagsläget, så europaplatserna är helt klart inom räckhåll. Men formen är lite tveksam med en hemmaförlust mot Almeria (1-2) i förra omgången, där försvarsspelet inte imponerande. Sedan försvarsgeneralen Weligton skadade sig så har det varit oroligt i de bakre leden, vilket är oroväckande mot ett lag som Villarreal. Framåt är man dock väldigt kapabla och kan utan tvekan skada den gula ubåten idag.

Weligton (15/0) går som sagt skadad vilket är ett mycket tufft avbräck defensivt. Vi stryker även Sergio Sanchez (12/0) som är en tilltänkt ersättare för Weligton. Inte heller defensiva mittfältaren Camacho (15/2) kommer till spel och det är ännu ett hårt slag mot defensiven.

malaga_200x200Villarreal_200x200

Villarreal har riktigt fin form för dagen och placerar sig som 6:a i tabellen på 31 inspelade poäng. Kikar vi fem matcher tillbaka så har laget inkasserat fyra vinster och ett oavgjort resultat. Krysset kom i senaste matchen och även fast Elche (2-2) är jumbo så var det ett derby och det är alltid tuffa matcher. Offensivt finns det inte mycket att klaga på hos den gula ubåten och man har nätat 12 gånger på de fem senaste matcherna. Med spelare som Vietto, Uche, Cheryshev och Gio dos Santos är man ett hot mot samtliga lag i ligan och mot ett skadeskjutet försvar hos Malaga kommer man skapa chanser. Men defensivt var det inte bra mot Elche och nu ställs man mot ett betydligt giftigare lag.

Mittback Musacchio (5/1) är äntligen tillbaka från skada men det var längesedan han spelade match och lär därför knappast starta matchen. Vi stryker vänsterback Jaume Costa (11/0) som är avstängd efter fem gula kort innanför västen. En mycket bra spelare och ett hårt avbräck för gästerna enligt mig.


Jag förväntar mig en match som svänger rejält, då Malaga brukar sätta upp ett högt tempo hemma på La Rosaleda och kliva på framåt. Med det kan man straffa Villarreal som inte visade upp något större försvarsspel mot Elche. Men samtidigt så får Malaga se upp när spelet vänder, för där är Villarral skoningslösa. Över 2,5 mål känns som ett bra spel och vi testar en insats strax över medel på det.

/e@sy