Landslagsuppehållet är över och nu är det äntligen dags för den spanska ligafotbollen igen. Har hittat ett fint spel på La Rosaleda där hemmalaget Malaga gästas av nykomlingen Valladolid.

  • Match: Malaga – Valladolid
  • Spel: Malaga -1 (asian handicap)
  • Odds: 1,98 @ ladbrokes
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Malagas fina streak tog slut senast då man åkte på pumpen på bortagräs mot Atletico med 2-1, innan detta hade man sju segrar och tre kryss på sina tio tävlingsmatcher. Men man var helt klart värda en pinne senast då jag tycker Atleticos 2-1 mål var väldigt tveksamt godkänt. Det var förvisso ett självmål men jag tycker att Falcao knuffade till försvararen så han snubblade in bollen. I övrigt så spelade man riktigt bra i den matchen och det är inte många lag som matchat Atletico på Vicente Calderon hittills denna säsong. Nu är man hemma på La Rosaleda där man är ruskigt starka och alltid öser på järnet. Fem matcher har man spelat här med CL inräknat och på dessa har man fyra vinster och ett kryss med en målskillnad på 13-2. Då har man mött lag som i mina ögon alla är snäppet vassare än Valladolid.

Vänsterback Monreal missar matchen men där har man Eliseu som täcker upp och är van vid positionen. I övrigt har man en stark trupp med och tränare Pellegrini låter hälsa att det inte blir några rotationer på grund av CL-matchen mot Milan i nästa vecka, utan det är full fokus på den här matchen som gäller.

Tänkbar startelva:

Willy, Gamez, Demichelis, Weligton, Eliseu, Camacho, Joaquin, Isco, Portillo, Duda och Saviola.

Joaquin Sanchez i Malaga.

Valladolid trodde jag mycket på inför det senaste mötet då man ställdes mot Espanyol, jag förväntade mig att man verkligen skulle köra över tabelljumbon. Men trots en man mer i en halvlek så fick man bara 1-1 och det är en pinne som man ska vara ordentligt nöjda med. Espanyol skapade de flesta farligheterna trots en man mindre och det hade inte varit helt orättvist om bortalaget kommit undan med tre poäng. Offensivt fungerade som sagt ingenting men även defensivt såg det otroligt darrigt ut, det var flera gånger som det osade katt vid eget mål i den matchen. Nu åker man på en av de tuffaste bortamatcherna som finns i ligan och här håller det inte att spela sånt spel man visade upp senast, för då kommer det bli en väldigt tung hemresa.

I bortalaget stryker vi Lluis Sastre och sätter ett frågetecken för Alvaro Rubio.

Tänkbar startelva:

Jaime, Rukavina, Baraja, Valiente, Balenziaga, Rueda, Perez, Bueno, Oscar, Omar och Manucho.


Ett Malaga med full fokus kommer krossa Valladolid tror jag, för man är verkligen så bra hemma på La Rosaleda. När dessutom Pellegrini går ut och säger att det inte blir några större rotationer i startelvan så känner jag att man fixar detta. Kör asian handicap då jag inte tycker det är allt för stor oddsskillnad mot 3-vägs handikappet och sen är det ju trots allt CL i veckan, så jag säkrar lite.

Insatsen tillbaka vid en uddamålsvinst för hemmalaget med andra ord!

/e@sy