Vi beger oss till den spanska solkusten under onsdagskvällen dit Gary Neville letat sig med sitt Valencia. Malaga står redo på La Rosaleda och jag tror att Valencia inkasserar sin andra raka förlust här. Men istället för den raka ettan kliver jag inte på ett målspel för Malaga. Haka på!

  • Match: Malaga – Valencia
  • Spel: Malaga över 1,5 mål
  • Odds: 2,15 @ betsafe
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Malaga har med tanke på förutsättningarna gjort det riktigt bra den här säsongen. Laget hade en väldigt trög start på säsongen men har nu klättrat upp till en 11:e plats och ser riktigt bra ut för dagen. Förvisso inte en vinst på tre raka matcher nu och inte speciellt många mål framåt, men vi ska inte jämföra dagens motstånd med varken Villarreal (0-1), Real Madrid (1-1) eller formstarka Sociedad (1-1). Kikar vi till spelet på hemmaplan den senaste tiden så har Malaga bara två plumpar, förlust mot Barcelona (1-2) och krysset mot Real Madrid, vilket inte är något att skämmas över. I övrigt så har man tre vinster där Celta Vigo (2-0), Getafe (3-0) och självaste Atletico Madrid (1-0) besegrats. Så Malaga är ett lag att räkna med inför slutspurten av La Liga och man brukar spela en offensiv fotboll med mycket energi hemma på La Rosaleda, vilket jag tror innebär att man löser mitt spel i afton.
Hos hemmalaget stryker vi Boka, Juan Carlos samt Tissone som alla går skadade. Vi sätter även ett frågetecken för mittback Albentosa. Inga offensiva avbräck!

malaga_200x200Valencia_200x200

Valencia har haft en bedrövlig säsong måste vi säga och en 12:e plats är inte alls godkänt med tanke på den spelartrupp man har. Många trodde att det skulle lossna vid ett tränarbyte men jag skulle vilja påstå att spelet sett sämre ut under Gary Neville. Nu plockade man två raka vinster mot Espanyol (2-1) och Granada (2-1) innan det tog stopp mot Athletic Bilbao (0-3), men det kunde lika gärna varit tre förluster på dessa matcher, för spelet har inte sett bra ut. Framförallt tycker jag att det är försvarsspelet som varit den stora boven, då både Espanyol och Granada borde gjort minst ett mål till på de chanser man skapade mot Valencia. Sätter även ett litet frågetecken kring stridsmoralen hos Valencia då man har en tendens att vika ner sig när det går tungt. Man har ingen tydlig ledare i laget och det tycker jag är ett stort problem i den position som laget befinner sig i just nu.
Idag stryker vi högerback Cancelo och det tycker jag är ett stort avbräck. Barragan, som troligen ersättare. är inte alls av samma kaliber. Vidare så stryker vi även Bakkali och sätter ett frågetecken för Enzo Perez.


Malaga har spelat riktigt bra den senaste tiden mot tufft motstånd och när man nu vänder hem till La Rosaleda och ställs mot lite lättare motstånd tror jag på minst två hemmamål idag. En insats strax över medel åker in!

/e@sy