Småtrevlig måndagsmatch från La Liga när vi bjuds Malaga – Valencia på La Rosaleda. Två lag som överraskat positivt den här säsongen och jag hoppas på anfallsfotboll med en del mål här.

  • Match: Malaga – Valencia
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Malaga har stått för en bra säsong så här långt och placerar sig strax utanför europaspel på en 7:e plats. Det är en placering som jag tror att många är nöjda med, men givetvis vill man avancera och slåss och spela ute i europa nästa säsong. Just nu har laget sex poäng upp till Villarreal på 6:e platsen och det är ett avstånd som Malaga i denna omgång kan krympa till tre pinnar, då Villarreal förlorade mot Barcelona igår. Jag tror inte alls Malaga är nöjda med ett oavgjort resultat här och det borde öppna upp matchen. Malaga har även en mycket intressant offensiv med spelare som Castillejo, Samuel och den personliga favoriten Amrabat. Det är även en offensiv som spetsats till när nu Javi Guerra kommit in i laget. Defensivt gillar jag Malaga men nu är det hemmaplan och då kommer den inte vara prio ett. Dessutom har försvarsgeneralen Weligton haft lite skadebekymmer på slutet och är inte helt i form.

Det ser bra ut hos hemmalaget där vi endast stryker Flavio Ferreira samt Chen som går långtidsskadade. Till den här matchen lämnas även Filipenko, Duda samt Tissone utanför truppen.

malaga_200x200Valencia_200x200

Valencia har imponerat stort på mig denna säsong då laget placerar sig på en 5:e plats med 41 inspelade poäng. Sevilla tog sig förbi efter segern mot Espanyol igår men nu har Valencia chansen att återta den åtråvärda 4:e platsen. Spelet på resande fot har varit lite sisådär under säsongen, då mestadels av poängen plockats hemma på Mestalla. Men Valencia har många kontringsskickliga spelare i laget så det borde passa bra här mot ett offensivt Malaga kan jag tycka. Senast blev det en 3-1 seger på hemmagräs mot Sevilla i en av de bättre matcherna jag sett den här säsongen. Nu tror jag inte tempot blir fullt lika högt här, men förväntar mig ändå en fartfylld match med chanser åt båda håll.

Hos gästerna stryker vi idag skadade Piatti samt Feghouli som inte kommit tillbaka från landslagsuppdrag ännu.


Malaga vill gärna vinna här för att haka på kampen om en europaplats, samtidigt som Valencia vill återta 4:e platsen från Sevilla. Hoppas på anfallsfotboll här och då ska vi kunna få se en del mål. Insats strax under medel på spelet.

/e@sy