En fredagsmatch från La Liga i vanlig ordning och denna vecka bjuds vi på Malaga – Sporting Gijon från den spanska solkusten. Två formsvaga gäng som drabbar samman på La Rosaleda och dagens poäng betyder extra mycket för gästerna från Gijon som placerar sig som nästjumbo i tabellen. Två lag som jagar efter tre poäng borde innebära öppet spel med en del mål. Häng med!

  • Match: Malaga – Sporting Gijon
  • Spel: över 2,5 mål i matchen
  • Odds: 2,07 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Malaga har gjort det riktigt bra hittills denna säsong då många trodde att laget skulle få harva i botten av tabellen. En 12:e plats i dagsläget och med nio poäng upp till Celta Vigo på sista europaplatsen måste Malaga nu börja vinna matcher om man ska ha någon som helst chans på europaspel nästa säsong. Formen är inte den bästa med endast tre poäng på de fem senaste matcherna, men samtidigt så ska vi komma ihåg att det varit väldigt tufft motstånd i dessa matcher, bland annat från Real Madrid, Villarreal, Sociedad och Valencia. 3-3 blev det i förra omgångens drabbning mot Deportivo La Coruna och det var en match där Malaga inte visade upp något större försvarsarbete. Dessutom åkte Kameni på en skada och defensiva mittfältaren Camacho åkte på ett rött kort i den matchen, så det är två riktigt stora avbräck idag. Camacho har varit lagets viktigaste pjäs i defensiven sedan han kom tillbaka från skada och även fast Kameni boxade in en boll i eget mål nyligen så är det en fantastisk målvakt. Det är avbräck som kan sätta sina spår när Sporting Gijon vänder spelet idag.
Förutom Camacho och Kameni stryker vi även vi även backen Boka samt anfallarna Cop och Santa Cruz. Litet avbräck på Cop som varit bra, men det finns fullgoda ersättare.

malaga_200x200Sportinggijon1

Sporting Gijon är nykomlingar i La Liga och laget får nu ta och spotta upp sig om det ska bli något spel i högstaligan nästa säsong. Endast en pinne på de fem senaste omgångarna innebär att Sporting placerar sig som nästjumbo i tabellen, med endast Levante bakom sig. Jag har sett lite av Sporting på slutet och försvarsspelet har verkligen varit under all kritik. Man höll ihop det relativt bra mot Granada näst senast, men då ställde man även upp i handbollsförsvar och skapade ingenting framåt. Med tanke på den position man befinner sig i just nu så har laget inte råd att nöja sig med en poäng, vilket man kanske skulle gjort från en mittenposition i tabellen. Det är tre poäng som gäller och med de defensiva avbräck som finns hos hemmalaget vore det dumt om inte Sporting går för det idag. Sanabria är tillbaka och har fått ett par matcher i kroppen nu och sedan har vi ju lilla trollgubben Halilovic som alltid skapar chanser framåt.
Defensiva avbräck även hos gästerna där vi stryker backarna Vranjes, Menedez och även långtidsskadade Espinosa. Inte heller mittfältaren Nacho Cases kommer till spel. Helt klart tuffa avbräck, framför allt defensivt då.


Två lag som inte vunnit en match på väldigt lång tid och det bäddar för två lag som kommer gå för det idag. När vi dessutom har en del defensiva avbräck i de båda lagen så tycker jag att överspelet är värt en slant. En insats strax under medel åker in!

/e@sy