Här har vi ett mycket spännade möte mellan två lag som är indragna i bottenstriden och det lag som vinner den här matchen bör ha mycket god chans att hänga kvar en säsong till. Jag tror starkt på ett av lagen och bjuder dessutom på ett helt suveränt målskyttespel. Häng på!


Malaga – Sporting Gijon
Mitt tips: 1
Odds: 1.80 @ Paf.com
Insats: 6/10
Spelstopp: 21.00

Mitt tips: Julio Baptista målskytt i matchen
Odds: 3.00 @ Betsafe
Insats: 6/10
Spelstopp: 21.00

Här har vi en intressant drabbning framför oss. Man skulle kunna kalla det bottenmöte men det känns lite konstigt då Sporting Gijon ligger på 9e plats och Malaga på 13e plats av 20 lag. Men faktum är att det skiljer bara 4 poäng mellan Sporting Gijon på 9e plats och Zaragoza på nedflyttningsstrecket så den här matchen är superviktig för båda lagen.

Malaga är inne i en ruskigt bra formtopp för dagen då man ståtar med 4 raka segrar och senast körde man över Atletico Madrid med 3-0 på bortaplan så formen är fortsatt på topp. Även hemmaspelet som varit svagt tidigare har börjat fungera och man radar upp segrar även där. Man har fyra raka utan förlust varav 3 av dessa har slutat med seger på hemmaplan. Nu väntar en överkomlig motståndare i Sporting Gijon som tappat otroligt mycket mark den senaste tiden. Ett extra plus sätter vi för Malaga som kommer till med bästa möjliga lag!

Enligt många är det tack vare Julio Baptistas återkomst till Malaga som laget har kommit igång. Det är väl inget man kan säga emot då Julio gjort 6 mål på de 4 senaste matcherna och som ni kanske förstår har han gjort mål i samtliga dessa matcher. Att vi får 3 gånger pengarna av Betsafe om han gör mål är som en skänk från ovan!

Sporting har stått för två dåliga insatser då man med nöd och näppe fick med sig ett kryss senast i bottenmötet mot Deportivo La Coruna på sin hemmaplan. Man tilldömdes väldigt tveksamt en straff på tilläggstid och kunde på så vis kvittera till 2-2. I matchen före det spelade men 0-0 i bottenmötet mot Levante. Det kommer krävs en rejäl förbättring om man ska ha en chans här och eftersom bortaspelet är allt annat än bra så tror jag starkt på att formstarka Malaga vinner det här mötet. Gijons tränare har gått ut i media och sagt att p.g.a. lagets tuffa matchande den senaste tiden så kommer han rotera om i laget inför det här mötet så att flera spelare kommer få vila inför de sista omgångarna. Utöver det så saknar laget sin skyttekung Diego Castro som gjort 9 mål hittills i ligaspelet. Han är skadad och medverkar ej.