Dagens bästa spel från La Liga tycker jag vi hittar på den spanska solkusten där Malaga gästas av Real Sociedad sent ikväll. Malaga har häng på en europaplats och brukar bjuda på mycket fin fotboll hemma på La Rosaleda. Får vi se två hemmamål här?

  • Match: Malaga – Sociedad
  • Spel: Hemmalaget över 1.5 mål
  • Odds: 2.10 @ betsson
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Malaga har stått för en riktigt bra säsong så här långt och placerar sig på en sjundeplats i nuläget. Med endast fem poäng upp till Villarreal har därför laget häng på en europaplats. Men Malaga har ett mycket tufft spelschema kvar och därför krävs det att man vinner den här typen av matcher. Ska det anmärkas på något hittills under säsongen så är det bortaspelet, där laget inte alls hittat någon jämnhet i spelet. Men hemma på La Rosaleda så är Malaga nästan alltid det spelförande laget och skapar en hel del chanser. Det blev en hemmavinst senast mot Cordoba (2-0) och innan det slogs Getafe (3-2) tillbaka på hemmaplan, så målformen hemma är mycket god.

Kikar vi till avbräck så kommer Malaga sakna mittfältare Camacho säsongen ut. Men Camacho är en defensiv kugge och jag tycker inte det påverkar offensiven nämnvärt. Vidare så stryker vi även mittback Angeleri (avstängd) till dagens match. Inga som helst bekymmer framåt i planen!

malaga_200x200sociedad_200x200

Real Sociedad har inte haft någon större säsong så här långt men har ändå klättrat upp till en mittenposition i tabellen tack vare fin form på slutet. Fyra segrar på de fem senaste ligamatcherna är något som tränare Moyes borde vara riktigt nöjd med. Men tre av dessa fyra segrar har tagits hemma på Anoeta, där Sociedad varit ett helt annat lag under säsongen. Bortafacit är 1-6-6 med en målskillnad på 9-21. När Sociedad stött på lite tyngre motstånd på resande fot, dit vi även ska räkna Malaga, så har laget haft ordentliga bekymmer. Valencia (0-2), Real Madrid (1-4), Villarreal (0-4) och Sevilla (0-1) har spelat ut Sociedad ordentligt tidigare på säsongen.

Hos gästerna stryker vi duktiga vänsterbacken De la Bella (15/0) som går skadad. Vi sätter även ett frågetecken för lagets stora stjärna, Carlos Vela (17/7), som varit småskadad titt som tätt under säsongen.


Malaga är alltid sevärda på hemmaplan och jag tror vi kommer få se en tungt press mot gästernas mål idag. Sociedad vann förvisso med 3-1 mot Cordoba senast, men laget släppte till otroligt många chanser trots en man mer nästintill hela matchen. Tycker att den raka ettan funkar här också, men jag går på Malaga över 1,5 mål med en tyngre insats.

/e@sy