Dagens sena match från La Liga utspelar sig på den spanska solkusten dit Real Sociedad tagit sig för att möta Malaga. Två defensiva lag och underspelet ligger väldigt nära till hands här. Haka på!

  • Match: Malaga – Sociedad
  • Spel: under 2 mål
  • Odds: 2,025 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Malaga har haft det riktigt jobbigt inledningsvis på säsongen och bara plockat tre poäng på de sex inledande omgångarna, detta efter tre mållösa möten mot Sevilla, Eibar och nu senast Real Madrid. Faktum är att Malaga inte gjort ett endaste mål framåt så här långt, vilket är ganska unikt. Särskilt förvånande är det kanske inte ändå, då anfallsuppsättningen är mycket blek. Den enda spelaren framåt som jag tycker håller måttet är Nordin Amrabat, och han är både skadad och avstängd för tillfället. Men kikar vi defensivt så är Malaga inte alls tokiga, då laget bara släppt in tre mål så här långt. Weligton är tillbaka ordentligt från skada nu och brukar hålla ihop grejerna där bak. Dessutom har Kameni varit riktigt bra i kassen på slutet, speciellt mot Real Madrid.

Förutom Amrabat stryker vi även Boka, Santa Cruz, Camacho och Ferreira. Inga större avbräck defensivt enligt mig då Boka är ganska offensivt lagd och Camacho inte spelat hittills denna säsong.

malaga_200x200sociedad_200x200

Sociedad har öppnat lite tveksam och placerar sig på en 13:e plats just nu. Precis som hos Malaga har det varit en del bekymmer med målskyttet, där laget bara gjort 5 mål framåt hittills, bland annat tre stycken mot Granada (3-0) näst senast. Sociedad kommer närmast från ett baskiskt derby mot Athletic, som slutade mållöst på Anoeta. Målchanserna haglade inte direkt och det brukar sällan göra det när Sociedad spelar. David Moyes praktiserar en väldigt defensiv fotboll och det gynnar givetvis underspelet. På bortaplan har Sociedad gjort tre av sina fem mål, men det är samtliga mot ett defensivt svagt Granada (3-0). Både mot Deportivo (0-0) och Betis (0-1) gick laget mållösa, och Malaga är i mina ögon betydligt starkare defensivt än dessa två lag.

Hos gästerna stryker vi idag Granero, Zaldua och Navas som går skadade. Vi sätter dessutom frågetecken för Illarramendi och Pardo.


Två defensivt skickliga lag och det känns verkligen inte som att det här mötet blir något målfyrverkeri. Vi testar en medelinsats på under två mål med pengarna tillbaka på exakt två mål.

/e@sy