Idag sparkar La Liga-säsongen igång och först ut är ett andalusiskt derby mellan Malaga – Sevilla på La Rosaleda. Sevilla har trivts bra mot Malaga den senaste tiden och med dagens offensiv så tror jag att det kan bli två mål framåt från gästerna.

  • Match: Malaga – Sevilla
  • Spel: Sevilla över 1,5 mål
  • Odds: 2,15 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Malaga har blivit av med nyckelspelare flera säsonger i rad nu men trots detta gjort starka prestationer. Förra säsongen blev det en 9:e plats i La Liga och det tror jag inte laget förbättrar i år. Kikar vi till truppen så har man blivit av med Juanmi (Southampton), Samu Garcia (Villarreal) samt Samu Castillejo (Villarreal). Tre spelare som stod för mycket i offensiv väg förra säsongen och Malaga har inte värvat in särskilt starka namn för att ersätta. Charles har hämtats från Celta Vigo och det ser ut som han får chansen från start idag. En hårt jobbande forward men ingen anfallsstjärna direkt. Kikar vi defensivt har den tidigare eibarförsvararen Albentosa lånats in från Derby. Tillsammans med Weligton på mittbacken kommer inte många lag ha något att säga till om i luftrummet, men det spelas mycket boll efter backen i Spanien, och där kommer Albentosa ha problem. Malaga har gått bra i träningsmatcherna på försäsongen, men har matchats mot riktiga skitlag för att vara ärlig.

Det här mötet avslutade ligan förra säsongen (3-2 till Sevilla) och där åkte Weligton på ett rött kort redan efter 29 min spelade. Det kortet följer med in på den nya säsongen och det innebär således att han är avstängd här. Väldigt tufft avbräck defensivt! Inte heller defensiva mittfältaren Recio kommer till spel på grund av avstängning, vilket är ytterligare ett avbräck. Vi stryker även Flavio Ferreira, Camacho, Agustín Cousillas, Roberto Chen och Fábio Espinho.

malaga_200x200Sevilla_200x200

Sevilla slutade på en 5:e plats i ligan förra säsongen och något liknande tror jag laget ordnar även i år. Offensivt ser det väldigt bra ut och bevis på det är fyra mål på Barcelona näst senast i europeiska supercupen och även fyra mål i senaste träningsmatchen mot Roma. Men trots åtta mål framåt i dessa matcher så har det blivit två förluster, på grund av ett bedrövligt försvarsspel. Till lagets försvar ska sägas att man har två tunga skador på mittbackar Carrico och Pareja, men försvarsspelet som visats upp är helt enkelt för dåligt. Nu är det dock inte Barcelona eller Roma som står på andra sidan, så det kan mycket väl funka i den lagdelen idag. Blickar vi framåt i planen så finns det en hel del klass hos Sevilla. Bacca försvann förvisso, men Gameiro finns kvar och det har hämtats in ett par väldigt intressanta namn. En av dessa är Konoplyanka som jag tycker är en riktigt sevärd spelare. Även måltjuven Immobile söker en nytändning i Sevilla. Med Kolo och Rami på mittbacken idag kan Sevilla flytta upp Krychowiak, vilket stärker upp laget både defensivt och offensivt.

Inga större avbräck i truppen förutom Carrico och Pareja.


Weligton är ett gigantisk avbräck hos hemmalaget då han verkligen är en general i försvaret. Även på ytterbackspositionerna så tycker jag att Malaga ser svaga ut, då både Rosales och Boka är offensivt lagda och har sina styrkor där. I de fyra senaste matcherna lagen emellan så har Sevilla gjort minst två mål, det tror jag man lyckas med även idag. Medelinsats på spelet!

/e@sy