Under lördagskvällen beger vi oss till La Rosaleda där Malaga gästas av serieledande Real Madrid. Malaga har gått riktigt bra så här långt in på säsongen och en normal dag skulle man ge ”marängerna” en ordentlig match här. Men stora bekymmer hos hemmalaget gör att jag tror på en enkel bortaseger.

  • Match: Malaga – Real Madrid
  • Spel: Real Madrid -1,5 (asian handicap)
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Malaga har som sagt gjort det mycket bra den här säsongen med tanke på att man fått pussla om en hel del i laget de två senaste säsongerna. En sjätteplats parkerar man på i dagsläget och håller man upp det fina spelet så kommer man kriga om en europaplats i slutet på säsongen. Formen är det heller inget fel på, trots att det blev förlust mot Atlético Madrid (1-3) i förra omgången på bortagräs. Innan den matchen hade man nämligen fem raka vinster på kontot, vilket är ett riktigt styrkebesked. Men man hade en del skadebekymmer mot Atlético och läget har knappast blivit ljusare under veckan. Defensiva mittfältaren Camacho (12/1) åkte på sitt femte gula kort mot Atlético och är således avstängd här, vilket är ett hårt avbräck. Även anfallare Juanmi (10/3) stryks i den här matchen då han åkt på en armfraktur och blir borta en längre period. Vi sätter även stora frågetecken för Rosales (10/0) och mycket viktiga Amrabat (7/3) som saknades mot Atletico. Alla fyra nämnda herrar är startspelare en normal dag och det är bekymmer man inte vill ha mot ett lag som Real Madrid. Ett litet ljus i mörkret är att Samuel är spelklar trots sitt röda kort senast. Ser vi då till en förväntad matchbild så kommer Malaga kliva på framåt mot Real Madrid. Man spelade helt respektlöst mot Barcelona (0-0) och jag tror inte man är speciellt rädda här heller. Men det är stora skillnader på Barcelona och Real Madrid i spelet, där marängerna har ett mycket rakare spel och knappast lär låta Malaga samla sig i försvarsspelet innan man anfaller.
Förutom nämnda spelare så saknar Malaga även duon Chen och Tissone som går långtidsskadade.

malaga_200x200realmadrid_200x200

Real Madrid har en duktigt form för tillfället där vi räknar det till 15 raka segrar med ligaspel och olika cuper inkluderat. Kikar vi enbart till ligaspelet så har man nio raka segrar där samtliga matcher vunnits med två mål eller fler. Senast var det Eibar (4-0) som fick på nosen och även fast Real Madrid har ett riktigt bra lag så ska även jobbet göras, vilket man är noga med nu för tiden. Ronaldo stod för två nya mål mot Eibar och är nu uppe i helt fantastiska 20 fullträffar på 12 matcher, hela nio mål före brassen Neymar. Även fast Malaga nu skulle koncentrera sig på att hålla extra koll på portugisen så vimlar det av offensiv kraft i laget som kan kliva fram. Benzema, Kroos, James och framförallt Isco är mycket formstarka för dagen så Malaga har verkligen något att bita i här. Även Bale är nu tillbaka efter lite bekymmer och när han blir ordentligt varm i kläderna så kommer det gå undan. På minuskontot sätter vi upp skadan på Modric, som har problem med en ljumske. Men även fast kroaten är en mycket bra spelare så är han ersättningsbar i ett lag som Real Madrid. Jag tror som sagt att gästerna kommer få en del fina kontringslägen i den här matchen, och det kan komma att fälla avgörande. Malaga må ha en fullt duglig försvarslinje, men när gästerna sätter fart så kommer man nog inte orka stå emot.
Förutom Modric stryker vi även Jese och sätter frågetecken för Khedira samt Pepe.


Jag tror att Malaga skulle kunna stå upp på hemmaplan mot Real Madrid om man inte hade haft så många bekymmer i laget. Men nu saknar man fyra startspelare och framförallt Amrabat tycker jag är ett mycket tufft avbräck. Detta vinner marängerna och jag tror man gör det med ett par bollars marginal. Insatsen blir strax under medel!

/e@sy