Serieledande Real Madrid reser denna helg till den spanska solkusten för att gästa Malaga på La Rosaleda. Hemmalaget saknar en del försvarsspelare i den här matchen och det borde bli en promenadseger för marängerna.

  • Match: Malaga – Real Madrid
  • Spel: Real Madrid över 2,5 mål
  • Odds: 1,95 @ expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Malaga har plockat en del poäng på slutet och har hoppat upp till en 13:e plats i tabellen, med tre poäng till goda på Almeria under nedflyttningsstrecket. Men man har stött på väldigt blekt motstånd på sistone i form av Almeria (0-0), Valladolid (1-1) och nu senast mot Osasuna (2-0). Senaste vinstmatchen mot Osasuna var man dessutom helt utspelade och resultatet speglar knappast matchbilden där. Man har levt mycket på sitt försvarsspel på slutet och framförallt på ett strålande målvaktsspel från Willy Caballero. Men nu kommer man bli hårt testade i den här matchen och jag tror inte man kommer orka stå emot. Det är ett slutsålt La Rosaleda denna lördag och fansen vill nog knappast se sitt Malaga ställa upp i ett handbollsförsvar på hemmaplan. Det innebär förmodligen lite mer ytor för gästerna, och då tror jag att Malaga är riktigt körda. Man har dessutom lite defensiva avbräck här då Jesus Gamez åkte på ett rött kort mot Osasuna och är avstängd tre matcher framöver. Gamez är given på högerbacken och kan även nyttjas som mittback när det saknas folk.

Förutom Gamez så är även defensiva mittfältaren Sergi Darder avstängd i den här matchen. Sedan sätter vi även frågetecken för Eliseu och Weligton som gått skadade en tid.

realmadridmalaga1

Real Madrid hade inga problem med att städa av Levante (3-0) på hemmagräs i senaste omgången, vilket gör att man fortfarande är i topp av la liga. Men man har Atlético Madrid och Barcelona jagandes bakom sig, så det finns absolut inte utrymme för några tabbar. Därför tror jag Ancelotti kommer satsa på en väldigt stark startelva i den här matchen och då ska inte Malaga hänga med helt enkelt. Nu ska det sägas att Real Madrid har Champions League till veckan, men med tennissiffror att gå på mot Schalke så tror jag det läggs mer krut på den här matchen. Senast mot Levante ställdes man mot ett ganska kompakt försvar hemma på Santiago Bernabéu, och då tycker jag faktiskt inte att marängerna är som bäst. Tror på en lite öppnare match den här gången och då kan man utnyttja farten i sitt anfallsspel mycket bättre med herrar som Bale, Jesé och inte minst Ronaldo.

Ramos är avstängd i den här matchen, vilket inte spelar så stor roll med tanke på den bredd man har. Även Arbeloa och Khedira stryks på grund av skador.


Malaga är inget bra lag den här säsongen och med de avbräck som man har i den matchen ska man inte hänga med ett formtoppat Real Madrid. Spelar därför bortalaget över 2,5 mål med en insats strax över medel till 1,95 hos expekt.

/e@sy