Vi beger oss till den spanska solkusten där det idag är lunchmatch mellan Malaga och Rayo Vallecano. Två lag som gått relativt bra inledningsvis på säsongen och jag tycker det känns svårt att sia om 1×2 här. Går istället på ett målspel då jag känner att Rayo inte är särskilt slipade hemåt, men fortfarande fullt kapabla framåt.

  • Match: Malaga – Rayo
  • Spel: över 2,5 mål (goal line)
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Malaga har inget stjärnspäckat lag men har i vanlig stil fått ihop det bra på planen ändå. Man placerar sig på en åttondeplats just nu med 12 inspelade poäng.Formen är mycket god och man kommer in här med två raka vinster på kontot, vinster där Granada (2-1) och Cordoba (2-1) slagits tillbaka. Det brukar inte vara målglatt när Malaga spelar faktiskt men båda vinstmatcherna på slutet har gått över 2,5 mål. Men jag tror det kommer svänga i dagens match, och detta tack vare gästerna. Malaga brukar sätta bra fart hemma på La Rosaleda och jag tror inte Rayo är sena att haka på i det tempot. Det ser ut som man placerar Santa Cruz på bänken precis som senast mot Cordoba, och istället spelar med Amrabat som spjutspets i anfallet. Det tror jag passar utmärkt mot Rayo som alltid står högt med sin backlinje, där det är en fördel med fart istället för en stark boxspelare.
Inga större bekymmer hos hemmalaget som endast saknar skadade Tissone.

malaga_200x200vallecano_200x200

Rayo Vallecano blev av med stora delar av laget inför säsongen, men precis som hos Malaga så har man presterat bra ändå. Man placerar sig på en niondeplats i nuläget med en pinne upp till dagens motstånd. Rayo har ett mycket speciellt sätt att spela fotboll på där man alltid har mycket boll och spelar sig ur samtliga situationer. Ett väldigt vägvinnande sätt att spela fotboll på om man heter Barcelona, men Rayo är inte alls lika skickliga. Man tappar mycket boll i utsatta lägen och när man åker på dessa kontringar så har man inget försvar som kan backa upp det. Idag saknar man dessutom Abdoulaye Ba som jag tycker är den mest vettiga försvarsspelaren i laget. Det innebär ett mittbackspar som stavas Morcillo och Amaya idag, två högst mediokra spelare som kommer få problem. Kikar vi anfallsmässigt så har man dock en del klasspelare med Baptistao, Aquino och mycket intressanta Kakuta. Så jag tror inte man går mållösa härifrån.
Skadeläget har ljusnat hos Rayo som endast saknar Bueno idag.


Jag tror som sagt på en svängig match här då Malaga brukar trycka upp tempot hemma på La Rosaleda. Då ska vi kunna se en del mål och vi testar därför ett spel på minst tre strutar i matchen.

/e@sy