Kvällens sena match i Spanien hämtar vi från den Spanska solkusten och närmare bestämt La Rosaleda. Här tar ikväll hemmalaget Malaga emot Rayo Vallecano. Två formstarka lag men ett av dom har imponerat extra på slutet. In med degen!

  • Match: Malaga – Rayo Vallecano
  • Spel: Malaga
  • Odds: 1.70 @ expekt
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 22:00

Malaga har efter en trevande start fått upp ångan rejält nu och placerar sig på en femteplats i tabellen, med klart häng på både Levante och Valencia som ligger ovanför. Formen är riktigt bra hos laget och man har på de fyra senaste inkasserat tre vinster och ett kryss. Krysset är väl det som är mest imponerande och kom mot Real Madrid på bortagräs i senaste omgången. Stor poängräddare där blev Santi Cazorla som smekte in en frispark i krysset bakom en chanslös Casillas på övertid. Sett till hela säsongen har bortaspelet varit på tok för svagt för att man egentligen ska ligga så högt upp i tabellen, men å andra sidan så har spelet på hemmagräs varit fenomenalt, statistik på La Rosaleda är 9-2-2.

Dessvärre för Malagas del kommer Toulalan opereras för en fotskada och kommer missa en del matcher framöver. Även Diego Buonanotte och Jose Recio missar kvällens match. Men Malaga har en stark och bred trupp till sitt förfogande nu så jag är inte orolig.

Joaquin är nu varm i kläderna efter skada.

Rayo Vallecano är ett lag som inte direkt har några storstjärnor i truppen men har klarat sig riktigt bra hittills trots detta. Man placerar sig just nu på en tiondeplats i serien och har ett bra läge för att avancera ytterligare. Formen är även den hyfsat god och  man har tagit fem segrar på sina sju senaste matcher. Men gräver vi lite djupare och ser på motståndet är det inte lika imponerande. Zaragoza, Getafe, Levante, Racing och Betis har man alltså slagit på slutet. Så fort man ställdes mot ett lite bättre lag i mina ögon i form av Espanyol så blev det storpisk på bortagräs med hela 5-1 näst senast.

Saknas idag enligt Marca.com gör Andrija Delibasic, Mikel Labaka och Pereira. Möjligt att någon av dessa herrar kan vara speldugliga på bänken trots allt.


Malaga på hemmagräs är aldrig lätta att tas med och jag tror man tar ännu en seger här. Rayo Vallecano har varit ute och tagit segrar mot billigare gäng på slutet och precis som mot Espanyol så tror jag man får det riktigt svårt här!

Spelar även en del målskyttespel i matchen:

Rondon – 2.25 @ unibet – 2/10 units

Santi Cazorla – 3.10 @ unibet – 1/10 units

Joaquin – 3.40 @ unibet – 1/10 units

Som vanligt kan ni följa mig via twitter för sista-minuten spel, ”@enklapengar”.

/e@sy