Vi tar oss till den spanska solkusten och närmare bestämt La Rosaleda för att bevittna mötet mellan Malaga – Rayo Vallecano. Två lag som brukar bjuda på målkalas när de möts och jag ser ingen anledning till att tro annat idag. Vi testar ett överspel!

  • Match: Malaga – Rayo
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,77 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Malaga har gjort det riktigt bra den här säsongen och placerar sig på en 8:e plats i tabellen just nu. Med tanke på att klubben tvingas sälja sina bästa spelare år efter år så tror jag det är en placering som fansen är mycket nöjda med. Med åtta poäng upp till Sevilla så är det inte särskilt troligt att laget spelare ute i europa nästa säsong, men givetvis måste man gå för det. Det innebär att det endast är en seger som gäller idag och det öppnar för offensiv fotboll på La Rosaleda. Laget har haft lite problem med målskyttet på slutet men så länge man fortsätter skapa chanser så kommer det lossna för eller senare. I senaste förlustmatchen mot Athletic (0-1) så skapade man en hel del chanser men hade inte den rätta skärpan framför mål. Nu möter man ligans sämsta försvar och då räknar jag med hemmamål.
Endast två defensiva bekymmer hos hemmalaget idag då vi stryker backen Juan Carlos och målvakt Kameni. Inga offensiva avbräck!

malaga_200x200vallecano_200x200

Rayo Vallecano har varit väldigt mycket upp och ner den här säsongen och laget placerar sig på en 16:e plats i nuläget, med fem poäng till godo på Sporting under strecket. Det kommer säkerligen krävas något poäng till för att få stanna kvar i La Liga så madridlaget kan inte alls andas ut. Ett normalt lag hade nog rest till Malaga och slagit vakt om en pinne och varit nöjda där, men tyvärr så är det inget som Rayo behärskar. Det svänger oftast fram och tillbaka när laget spelar och även fast det är väldigt underhållande att kika på så är det inte särskilt vägvinnande. Men det har blivit en del vinster på slutet då man besegrat både Villarreal (2-1) och Getafe (2-0) på hemmaplan, så det finns offensiva kvalitéer hos laget. Men defensivt är man helt bedrövliga och det är ingen större skräll att man ligger där man ligger med 65 insläppta mål över 33 omgångar. På bortaplan har det blivit 40 insläppta mål på 16 matcher.
Hos gästerna stryker vi idag Nacho, Rat, Ebert, Piti och de båda målvakterna Tono och Cobeno. Nacho är det senaste namnet på skadelistan och han är helt klart ett defensivt avbräck.


Malaga kan spela helt avslappnat utan något att förlora och Rayo har alltid en avslappnad spelstil skulle jag vilja påstå. Kikar vi till inbördes möten mellan lagen så har det även blivit en hel del målkalas på slutet då 8 av de 10 senaste stuckit över 2,5 mål. Insats strax över medel åker in!

/e@sy