Match på La Rosaleda där Malaga gästas av Rayo Vallecano. Ska Malaga fortsätta sitt segertåg på hemmagräset eller tar det stopp här? Häng på det här spelet!

  • Match: Malaga – Vallecano
  • Spel: Malaga -1
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Malaga är som sagt grymt starka hemma på La Rosaleda där man är obesegrade i år med en målskillnad på fina 10-3 på fyra matcher. Framförallt försvarsspelet har sett otroligt bra ut och jag tror knappast man släpper in mer än en boll med Rayo i den här matchen. Demichelis och Weligton i mittlåset passar verkligen utmärkt tillsammans och det är inte många spelare som slinker förbi dessa herrar. Man är även otroligt starka på huvudet vilket gör det väldigt enkelt på defensiva hörnor och utgör en stor fara på offensiva hörnor. Framåt har man en Saviola som sätter bollar som förr i tiden och en Joaquin som även han kommit igång ordentligt nu. Malaga är i toppen för att stanna och jag tror knappast man åker på en mina mot bortasvaga Rayo här. Man spelade cupmatch i veckan men vilade en hel del spelare där så det är inte risk för trötta ben.

Saknas till den här matchen gör Toulalan och Monreal som gått skadade en tid nu. Tillbaka i truppen är Sergio Sanchez efter skada.

Trolig startelva:

Willy, Eliseu, Weligton, Demichelis, Gamez, Camacho, Duda, Joaquin, Isco, Portillo och Saviola.

Joaquin har visat fin form på slutet.

Rayo Vallecano ligger i nedre regionen av tabellen och det är främst bortaspelet som inte alls funkat. Man startade förvisso med en bortaseger mot Real Betis med 1-2, men efter detta har det varit väldigt mörkt. Förlust mot Atletico (4-3), Valladolid (6-1) och Espanyol (3-2). Man har alltså släppt in 13 mål på de tre senaste matcherna på resande fot, vilket inte smickrande siffror direkt. Man har ju även gjort en del mål men det har varit mot motstånd som har mycket sämre defensiv än vad Malaga besitter. Även Vallecano var ut och spelade cupmatch i veckan där man fick stryk mot Las Palmas med 1-0, men precis som Malaga så vilade man en hel del spelare.

Saknas i bortalaget gör Amat som är avstängd. Inte heller förstakeepern Ruben spelar den här matchen, han är  på lån från just Malaga och får pga det kontraktet inte spela här.

Trolig startelva:

Dani, Tito, Labaka, Rodri, Casado, Feugo, Piti, Baptistao, Dominguez, Carlos och Delibasic.


Det ska vara klasskillnad mellan dessa lag på La Rosaleda tycker jag. Malaga vill säkert hänga på Atletico och Barcelona i toppen och jag tror man avfärdar Rayo ganska enkelt här. Tycker det här spelet är bättre än till exempel Malaga över 2,5 mål till ett litet bättre odds, för man har en stark defensiv och 2-o är inte alls ett omöjligt resultat.

/e@sy