Veckans måndagsmatch hämtar vi från den spanska solkusten där Malaga tar emot Racing hemma på La Rosaleda. Malaga kämpar för spel i Champions League nästa säsong, samtidigt som Racing kämpar för att hålla sig kvar. Malaga vinner här och jag tror man gör det stort. Läs mer!

  • Match: Malaga – Racing
  • Spel: Malaga -1 (3-vägs)
  • Odds: 2.02 @ betsafe
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Malaga är till att börja med riktigt starka hemma på La Rosaleda, endast Barcelona och Real Madrid har ett bättre hemmafacit. Nu fick förvisso Malaga stryk i sin senaste hemmamatch då Real Betis kunde knipa alla tre poäng efter en 2-0 vinst. Men om ni såg den matchen precis som jag så förstår ni att siffrorna ljuger en hel del. Malaga hade en mängd farliga chanser och Ruud van Nistelrooy prickade även ribban om jag inte minns fel. Betis hade väldigt få chanser i matchen och var nästintill 100% i sina avslut, sen var 0-1 nicken väldigt dålig och den tycker jag Kameni borde tagit. Skramlar man fram lika många chanser ikväll och har lite bättre skärpa så tror jag att det kan rinna iväg rejält här, för årets upplaga av Racing är verkligen inte bra.

Saknas i Malaga gör Caballero, Toulalan, Baptista och Joaquin. De två förstnämnda är väl de egentliga avbräcken då varken Baptista eller Joaquin spelat särskilt mycket denna säsong. Hur som haver så ska man klara sig mot detta motstånd och jag förväntar mig att Kameni är varm mellan stolparna nu.

Racing kommer få stora problem med Rondon.

Racing kommer åka ur i år, det vågar jag nästan banka igenom. Man hade verkligen chansen i senaste omgången då man mötte Granada på hemmagräs, att kanske knappa in lite på lagen ovan i hopp om fortsatt spel i högstaligan. Men istället gör man årets plattmatch och mäktade bara med tre skott på Granadas målvakt. Nu var det lite surt att Granada avgjorde i just 89:e matchminuten, men i ärlighetens namn så förtjänade inte Racing ett skit i den här matchen. Man saknar en storstjärna i Racing som ska stå för del lilla extra och göra något på egen hand, nu är det ganska blekt överlag.

Saknas i bortalaget gör Tono, Acosta och Picon. Målvakt Tono får väl ses som det största avbräcket där då han varit en av de bättre i år.


Det är klasskillnad mellan dessa lag och jag tror Malaga glider undan till en säker vinst här. Fixar man detta så har man även klättrat förbi Valencia och tagit sig upp på en CL-plats, det tror jag är morot nog här!

För lite sena målskyttespel i den här matchen kan ni följa mig på twitter, det gör ni HÄR.

/e@sy