La Rosaleda är spelplan ikväll när Malaga gästas av Osasuna i den åttonde omgången av la liga. Gästerna från Pamplona har haft en väldigt tung inledning på säsongen och jag tror inte det vänder idag.

  • Match: Malaga – Osasuna
  • Spel: Malaga över 1,5 mål
  • Odds: 1,75 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Malaga kan man inte sluta imponeras av då laget förlorat alla sina stjärnspelare från förra säsongen och ersatt med spelare som inte alls ska vara på samma nivå. Men man har fått ihop laget på något konstigt sätt och spelet har varit riktigt bra inledningsvis. Man placerar sig på en 10:e plats just nu och med tanke på det svåra spelschemat man haft är det klart över godkänt. Efter förlusterna mot Barcelona (0-1) och Valencia (0-1) i de två inledande matcherna så har laget nu fem raka matcher utan förlust. På hemmagräs den här säsongen så har det sett riktigt bra ut och man var väldigt nära att stjäla poäng av självaste Barcelona i hemmapremiären. Efter detta så har man tagit två övertygande hemmasegrar mot Rayo (5-0) samt Almeria (2-0) och man har skapat otroligt många heta målchanser i dessa matcher. En spelare som sticker ut offensivt är Portillo och den killen kan bli riktigt bra i framtiden tror jag. Men man har även en intressant spelare i den unga polacken Pawlowski som gjorde ett ruskigt fint mål mot Valladolid senast.

Hemmalaget saknar idag Anderson och långtidsskadade Weligton, även ett frågetecken för Angeleri.

malagaportillo

Osasuna har haft en bedrövlig inledning av la liga och man är också det enda laget som hunnit byta tränare än så länge. Man är nästjumbo i ligan och står på endast tre inspelade poäng efter en seger och sex förluster. Man har många problem i det här laget men den stora boven är målskyttet som inte alls fungerat den här säsongen, endast fem mål har man mäktat med framåt. Men inte heller försvarsspelet har fungerat särskilt väl och man snittar nästan två insläppta mål per match. Nu senast åkte man på en blytung förlust mot Levante på hemmagräset där man fick en tveksam straff mot sig i slutminuten. Osasuna var det bättre laget i matchen men gör man inte mål så har man heller inte möjligheten att vinna matcher. Nu ställs man mot ett motstånd som är ett par snäpp vassare än Levante och här tror jag man kommer få problem att hänga med.

Fortsatta skadebekymmer i Osasuna som saknar Echaide, Raoul Loe, Miguel Flaño, Roberto Torres och Nino. Även Cejudo saknas efter ett rött kort senast.


Tycker inte det ska vara något snack om saken här då Osasuna varken kan hålla tätt bakåt eller göra mål framåt. Malaga ser väldigt intressanta ut och här tror jag man tar säsongens tredje seger. Spelar dock hemmalaget över 1,5 mål då oddset är bra mycket bättre än den raka ettan och ett lika bra spel i mina ögon.

/e@sy