Lördagens sena match i Spanien hämtar vi från La Rosaleda där Malaga gästas av Osasuna. Hemmalaget som åkte ur Champions League på ett brutalt sätt tidigare i veckan ska nu försöka ladda om för ligaspel. Fixar man detta?

  • Match: Malaga – Osasuna
  • Spel: x2 (dubbelchans)
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Malaga stred förbaskat bra mot Borussia Dortmund tidigare i veckan men fick till slut se sig besegrade när tyskarna på ett helt otroligt vis både kvitterade och pillade in segermålet på övertid. Riktigt trist för Malaga som gjort en fantastisk resa i CL den här säsongen och den prestationen var värd ett bättre öde. Nu ska man försöka ladda om till ligaspel och det lär förmodligen inte bli det lättaste med den förlusten man bär med sig i både kropp och skalle. Jag kan även tänka mig att man roterar en del då det varit hårt matchande på en del spelare de senaste veckorna. Man är dessutom väldigt formsvaga i ligan och har haft stora bekymmer med att göra mål hemma på La Rosaleda på slutet, det lär inte bli lättare när ett defensivt starkt Osasuna står på andra sidan.

Toulalan spelade med en bruten tå mot Borussia och han kommer tvingas vila ett tag framöver, saknas gör även Morales som har en muskelskada. Förutom dessa två så är det även ett stort frågetecken för Julio Baptista som inte tränat under slutat av veckan.

Osasuna har inte heller någon vidare form i ligan och detta gäller framförallt hemma i Pamplona där man har tre raka förluster på kontot. Det här laget bygger sitt spel på en stark defensiv och försöker helt enkelt kontra bort sina motståndare, ett spel som funkar som bäst när man är på resande fot. Nu har man inte särskilt kontringsskickliga spelare i laget och man är sämst i hela ligan på att göra mål med sina 26 fullträffar hittills. Men samtidigt så släpper man till otroligt lite mål och det är endast de tre topplagen samt just Malaga som är tätare i defensiven sett till insläppta mål. Osasuna har straffat både Levante (0-2) och Valladolid (1-3) på bortagräs på slutet och man var även nära att knipa poäng borta mot Betis.

Det ser bra ut på skadefronten hos bortalaget som endast saknar Annan och Sisi sedan tidigare.


Det blir nog en väldigt tajt och målsnål match detta där jag inte tror att Osasuna kommer bjuda Malaga på särskilt mycket gratis. Malaga å andra sidan lär nog bjuda Osasuna på en del med tanke på det hårda spelschemat på slutet, och sedan är det upp till Osasuna att försöka förvalta detta. Jag tror att bortalaget tar med sig minst en pinne hem till Pamplona och insatsen blir strax under medel.

/e@sy