Kvällens sista speltips från min sida hittar vi på La Rosaleda i matchen mellan Malaga – Mirandes. Hemmalaget vilade en hel del nyckelspelare i första mötet och fick se sig besegrade med 2-1 till slut. Betydligt starkare trupp till dagens match och här ska vi kunna få se minst två hemmamål i matchen. Häng på!

  • Match: Malaga – Mirandes
  • Spel: Malaga över 1,5 mål
  • Odds: 1,81 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Malaga har haft en knackig säsong så här långt och placerar sig just nu på en 16:e plats i La Liga. Många har ifrågasatt tränare Javi Gracia, men han har fått lite andrum med goda resultat på slutet. Poäng i tre raka ligamatcher har laget där Granada (2-2), Athletic (0-0) och Rayo Vallecano (2-1) stått för motståndet. Skönt också att målskyttet har lossnat lite på slutet, då det varit Malagas stora bekymmer tidigare. Det blev ett mål i första mötet mot Mirandes (1-2) på bortaplan och det var en match där Javi Gracia lämnade flertalet nyckelspelare hemma. Nu är det en betydligt starkare trupp till dagens match och Gracia lär ta varenda chans han får att vinna tillbaka fansen förtroende, vilket ett avancemang i cupen hade skapat. Dagens trupp består av bland annat Charles, Horta, Amrabat, Tighadouini och Santa Cruz, vilket är en stark uppsättning offensiva spelare.
Javi Gracia väljer att vila Kameni, Weligton, Duda och Cop i dagens match.

malaga_200x200mirandes_180x180

Mirandes placerar sig i mitten av Segundan just nu och med 24 inspelade poäng är det bara två pinnar upp till Leganes på en playoff-plats. Men formen är något tveksam då laget kommer in till det här cupmötet med två förluster på de tre senaste ligamatcherna. Poäng i tre av de fem senaste i ligan förvisso, men kikar vi till motståndet är det inget som imponerar. Viktig bortamatch mot Llagostera i helgen för övrigt, där Mirandes nog bör vinna om de ska haka på i kampen om just en playoff-plats. Starkt att plocka ner Malaga (2-1) i första cupmötet, men inte direkt någon överraskning sett till hur många spelare som Malaga vilade. Det var en jämn match som kunde slutat lite hur som helst. Nu får Mirandes bekänna färg på allvar och man reser till den spanska solkusten med ett ganska bra bortafacit i ryggen. Raden 3-2-3 placerar Mirandes som det femte bästa bortalaget i Segundan. Men kikar vi till målskillnaden så har Mirandes släppt in 14 mål på 8 bortamatcher, vilket inte håller mot ett lag från La Liga.
Inga större bekymmer hos gästerna idag som kan ställa en stark startelva på planen.


Javi Gracia verkar otroligt sugen på avancemang i cupen med sitt Malaga och det tycker jag även vi kan utläsa från den trupp han tagit ut. Det kommer bli en helt annan match än första mötet och jag skulle bli förvånad om inte Malaga sätter minst två bollar idag. Något tyngre insats på spelet!

/e@sy