Milan beger sig till den spanska solkusten och närmare bestämt La Rosaleda där Malaga står för motståndet. Med tanke på hur ena lagets försvarsspel sett ut på slutet är detta ett självklart spel. Ta rygg!

  • Match: Malaga – Milan
  • Spel: Malaga över 1,5 mål
  • Odds: 2,00 @ expekt
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Malaga ångar på just nu och bortser vi från plumpen borta mot Atlético Madrid (1-2 förlust) så har man åtta vinster och tre kryss på sina tävlingsmatcher i år. Givetvis imponerande från ett lag som blev av med mer än halva truppen inför den här säsongen. Men man sliter för varandra nu och just det att man inte har någon fixstjärna har nog stärkt lagen ännu mer. Man har ett otroligt starkt försvar med herrar Demichelis och Weligton i mittlåset som knappt gjort ett fel i inledningen på säsongen. Vidare så har man en Isco och Joaquin som står för det kreativa i offensiven och en nytänd Saviola som visar gammal god form som striker. Det är helt enkelt ett komplett lag som spelar med stort självförtroende just nu. Hemma på La Rosaleda är man obesegrade i år med fem vinster och ett kryss, där det endast är mot Mallorca man inte gjort minst två mål. I de två hemmamatcherna i CL har man slagit Panathinaikos med 2-0 och Zenit med hela 3-0, vid ännu en vinst ikväll ser vägen mot avancemang väldigt ljus ut.

Hemmalaget ser ut att få klara sig utan vänsterback Monreal idag, men där går Eliseu in och ersätter utan några problem. I övrigt inga nya avbräck i laget.

Trolig startelva:

Willy, Gamez, Demichelis, Weligton, Eliseu, Camacho, Duda, Portillo, Isco, Joaquin och Saviola.

Milan får se upp med Saviola och Joaquin.

Milan ligger för på en 15:e plats i serie A och frågan just nu är väl hur stort tålamod man har med tränare Allegri, enligt en del italienska tidningar så ryker han vid förlust ikväll. Formen kunde även den vara bättre då Milan kommer in till den här matchen med två raka förluster i bagaget. Senast mot Lazio i ligan fick man stryk med 3-2 efter att ha legat under med 3-0. Försvarsspelet såg allt annat än bra ut i den matchen och det är ganska uppenbart att man har stora problem med just försvarslinjen. Bonera som förmodligen kommer spela från start i mittlåset idag är ingen höjdare i mina ögon då han är för långsam för att hänga med i dessa matcher. När det även ryktas om att Mexes kommer bilda mittbackspar med Bonera så kan jag inte vara mer än nöjd med detta spelet, Mexes har visat gång på gång att han inte är någon mittback av världsklass då han saknar både fart och tajming.

Milan får klara sig utan trion Abate, De Jong och Abbiati som alla dras med skador. Något som innebär att vi förmodligen får se Amelia i mål, samma Amelia som släppte in tre baljor mot Lazio senast.

Trolig startelva:

Amelia, De Sciglio, Mexes, Bonera, Antonini, Ambrosini, Nocerino, Emanuelson, Montolivo, El Shaarawy och Pato.


Malaga kommer i vanligt ordning sätta full fart från start hemma på La Rosaleda och Milan lär vara på tårna här. Med det usla försvarsspelet Milan visat upp på slutet och då man har en del defensiva avbräck så tror jag man kommer få en otroligt tuff afton. Det här känns som ett väldigt bra spel på förhand!

/e@sy