Vi beger oss till den spanska solkusten idag och närmare bestämt Estadio la Rosaleda. Hemmaplan för Malaga som idag tar emot Mallorca i primera division. Tuffa avstängningar stör ena laget här, så detta spel känns bra på förhand.

  • Match: Malaga – Mallorca
  • Spel: Malaga
  • Odds: 1.72 @ betsafe
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 16:00

Malaga hittar vi på plats numero nio i tabellen, och man behöver nu klättra rejält för att klara sig undan med godkänt när säsongen ska summeras. Som jag skrivit tidigare är det alla skador som verkligen krånglat till det för Malaga denna säsong. Spelare som Baptista och Joaquin behöver vara på planen för att Malaga ska vara i topp fyra-fem i tabellen, och bägge dessa herrar har gått skadade en längre period. Men idag är iallafall Joaquin tillbaka i truppen och börjar förmodligen på bänken, han kommer bli en rejäl tillgäng när matchtempot sitter! Tillbaka från senaste matchen är även Isco och Sanchez, som bägge var avstängda mot Granada. Tillbaka är även van Nistelrooy, efter lite knäskavanker som höll han borta senast.

Enda avbräcket ikväll är mittback Demichellis som är avstängd efter ett rött kort senast. Han är riktigt bra i sina bästa stunder, problemet är att dessa stunder inte duggar särskilt tätt, han är viktig för laget, men inte livsviktig. In i hans ställe går antagligen Weligton.

Mallorca lever mycket på sin defensiv och spelar ofta målsnåla matcher nu för tiden. Man har endast pillat in en kasse på sina fem senaste bortamatcher, detta mål stod mittbacken Ramis för, som för övrigt är Mallorcas klart bästa spelare. Tråkigt nog för Mallis så är Ramis avstängd idag efter ett rött kort senast. Avstängd är även mittfältaren Marti och anfallaren Casadesus. Ramis och Marti är blytunga avbräck för Mallorca och jag tror man kommer få det riktigt tufft utan dessa herrar.

————————————————————————–

Malaga är ett riktigt bra lag hemma på la Rosaleda och har endast två förluster här under säsongen. Nu får man tillbaka två viktiga spelare som var avstängda senast mot Granada, samt att Joaquin finns med i truppen. Dags för en vinst nu!

Spelar även Rondon som målskytt till 2.40 hos betsafe 2/10 units.

Han var bra senast och tog sig till många bra chanser, med lite skärpa hade han tryckt dit nån kasse. Får han chansen från start idag har jag goda förhoppningar på han.

Skulle han inte starta matchen återbetalas insatsen.

/e@sy