Denna måndag tar vi oss till den spanska solkusten för att kika till mötet mellan Malaga – Levante. Gästande Levante placerar sig som jumbo i tabellen och med sex poäng upp till säker mark så är det full anfallsorder som gäller. Vi har även en del defensiva avbräck hos lagen och det tycker jag öppnar för ett målkalas.

  • Match: Malaga – Levante
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Malaga har stått för en riktigt bra säsong och även fast det inte blir något europaspel nästa säsong så tycker jag både laget och fans ska vara riktigt nöjda. Man förlorar sina bästa spelare säsong efter säsong och det är riktigt starkt att ens befinna sig på den övre halvan. Ingenting att spela för men laget kan ta sig upp på en 8:e plats förbi Valencia vid vinst idag, vilket är en liten morot ändå. Dessutom brukar det bli väldigt offensivt när matcherna inte spelar någon större betydelse och Malaga vill nog bjuda sina fans på lite vacker anfallsfotboll idag. Förlust med 1-0 i förra omgångens match mot Atletico och i den matchen drog både Recio samt Weligton på sig gula kort vilket innebär att dem är avstängda här. Lagets två absolut viktigaste spelare defensivt och något som givetvis gynnar överspelet kraftigt. Framåt ser det ut att bli Chory, Juanpi, Charles och Cop idag vilket är en väldigt giftig offensiv. Nu har inte Malaga öst in mål på slutet direkt men chanser har skapats och idag kommer man få fina ytor att arbeta på.
Förutom Recio och Weligton stryker vi även backen Juan Carlos och anfallaren Roque Santa Cruz.

malaga_200x200levante_200x200

Levante har haft en kämpig säsong och placerar sig just nu som jumbo i La Liga. I och med att de andra bottenlagen helt plötsligt börjat vinna så har Levante hela sex poäng upp till Rayo på säker mark, då med en match mindre spelad. Levante har tre matcher kvar innan säsongen är slut och det kommer nog krävas tre vinster om laget ska klara sig kvar. Ingenting att spara på med andra ord och vi får nog se ett ruskigt offensivt bortalag idag som måste chansa. Så har man även gjort på slutet och det är väl ingen större skräll att laget spelat tre raka målkalas mot Espanyol (2-1), Granada (1-5) och Athletic Bilbao (2-2). Försvarsspelet har varit under alla kritik i dessa matcher och man har inte direkt utrymme till att prioritera defensiven idag heller. Framåt gillar jag dock Levante som värvade många intressanta namn vid årsskiftet, som jag trodde skulle lyfta laget ordentligt. Man skapar oftast en hel del chanser, men saknaden av en riktig striker har varit stor.
Defensiva bekymmer även hos gästerna som saknar backarna Navarro, Lopez, Tono samt avstängda mittfältaren Lerma. Inga offensiva avbräck!


Malaga kan spela helt avslappnat och lär ha fokus på det offensiva idag inför de egna fansen och Levante måste helt enkelt gå framåt för att inkassera tre poäng. Jag tror detta blir en väldigt offensiv tillställning och det skulle förvåna mig mycket om vi inte får se minst tre mål. Tung insats åker in!

/e@sy