Sista omgången av la liga spelas i helgen och först ut är Malaga och Levante som drabbar samman på La Rosaleda. En helt betydelselös match om vi kikar på tabellen, men jag tror ändå att det blir kamp om poängen. Levante har karaktär i laget och det tror jag kan räcka långt här.

  • Match: Malaga – Levante
  • Spel: Levante (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2,95 @ unibet
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Malaga ligger på en 13:e plats för tillfället där man säkrade ett nytt kontrakt i förra omgången när man spelade 1-1 på bortagräs mot Atlético Madrid. En fullt godkänd säsong från Malaga måste man säga, efter den stora spelarflykt man hade inför säsongen. Stundtals har man faktiskt lirat riktigt bra fotboll, men man har varit för ojämna för att kunna kriga på den övre halvan av tabellen. Målskyttet är det man haft problem med och det är inte särskilt konstigt när vi kikar på anfallsuppsättningen. Den gamla måltjuven Santa Cruz pillar in lite bollar här och där, men det är för tunt framåt helt klart. Därför tror jag att man kan få det riktigt tufft att näta idag. Levante är alltid solida i försvarsspelet och dessutom har man en av ligans absolut bästa målvakter. Endast tre mål på de fem senaste matcherna har Malaga mäktat med, där man blivit nollade mot både Athletic (0-3), Getafe (0-1) och Elche (0-1).

Hos hemmalaget stryker vi idag Duda och Angeleri som båda är avstängda. På skadelistan hittar vi Sanchez, Gamez, Tissone samt Ferreira.

malaga_200x200levante_200x200

Levante hade precis som Malaga en stor spelarflykt inför säsongen där nästan halva laget byttes ut. Det var inga klasspelare som hämtades in och jag trodde därför att Levante skulle gå en väldigt tuff säsong till mötes. Men som jag nämnde så finns det karaktär i det här laget, dessutom har man en mycket tydlig spelidé som alla följer. Visst har man haft tur många matcher där man kanske inte förtjänat poäng, men man vet hur man ska uppträda ute på planen och det är kanske ingen slump att man ligger på övre halvan. En 9:e plats har man i dagsläget och den enda lilla moroten som finns kvar är att ta sig förbi Celta Vigo som ligger ovanför på plats 8:a. Formen är god hos laget och man kommer in här med fyra förlustfria matcher i ryggen. Senast så tvålade man dit Valencia (2-0) i ett derby och innan detta så plockade man en tung skalp i Atlético Madrid (2-0) på hemmagräs. Så även fast man inte haft något att spela för på slutet så finns det spelare i det här laget som inte viker ner sig.

Hos gästerna stryker vi Pedro Lopez och Simao som är avstängda. På skadelistan hittar vi Rodas och Garcia.


Alltid knepigt att spela på matcher som inte har någon direkt betydelse, men jag tycker ändå att oddset på Levante lockar väldigt mycket här. Man har som sagt inte haft något att spela för på slutet, men ändå har man plockat ner två riktigt tunga lag. Testar därför en mindre insats på Levante med pengarna tillbaka vid ett oavgjort resultat.

Kommer även komma med ett spel på antal gula kort i matchen, men jag väntar in lina och odds hos en del bolag.

/e@sy