Jag tycker det finns många bra spel i den spanska fotbollen den här helgen, och det första hittar vi på den spanska solkusten där Malaga tar emot Levante. Gästerna har öppnat ligan katastrofalt och det hjälper inte att man saknar två av sina bästa spelare här. Det här ska Malaga vinna!

  • Match: Malaga – Levante
  • Spel: Malaga -1 (asian)
  • Odds: 2,075 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Malaga känns som vanligt underskattade då man blivit av med sina bästa spelare säsong efter säsong på slutet. Men det är en riktigt härlig moral i det här laget och man kommer nog ligga på den övre halvan av tabellen den här säsongen. Två matcher har man spelat hittills vilket inneburit en seger och en förlust. Det är tre poäng som jag tror man är väldigt nöjd över, då man stött på stenhårt motstånd i form av Athletic Bilbao (1-0) och nu senast Valencia (0-3). Matchen mot Athletic hade man lite tur med ett domslut i slutet på matchen, men jag tycker samtidigt inte att man ska behöva be om ursäkt för de poängen. Man spelade riktigt bra och skapade minst lika mycket som baskerna där. På bortagräs mot Valencia blev det lite olyckligt då man fick Darder utvisad redan efter 27 minuter av matchen, vilket blev för tufft för laget. Fram tills dess skapade man en del farligheter och känslan var att Malaga plockat poäng om man haft samtliga gubbar kvar på banan. Nu är det enklare motstånd på andra sidan planhalvan och hemma på La Rosaleda tycker jag att man ska ha riktigt bra chanser till tre poäng.
Darder och Duda är avstängda här och kommer inte till spel. Inte heller Portillo eller Tissone kommer till spel på grund av skada. Inte särskilt tuffa avbräck i mina ögon.

malaga_200x200levante_200x200

Levante har inte fått någon smakstart på säsongen och är det enda laget som ännu är poänglösa efter två omgångar. Nu ska det sägas att man stött på tufft motstånd i Villarreal och Athletic Bilbao, men spelet har sett riktigt bedrövligt ut. Man levde gott på sin defensiva fotboll och en storspelande Keylor Navas förra säsongen, och nu har man inget av dessa kvar. Sedan Mendilibar tog över tränarrollen så känns det som att Levante flyttat högre upp i planen och vill föra lite av spelet, inte alls samma defensiva tänk som Caparros hade. Det är rena självmordet att spela så med Levante, för man har verkligen inte material för att spela den sortens fotboll. Offensiven känns otroligt tam där man har en slätstruken David Barral uppe på topp som försöker hitta på något på egen hand. Det vilar ett tungt ansvar på defensivt mittfält och mittbackspositionerna den här säsongen, och det är otroligt vingklippt just i den här matchen. Diop är lagets viktigaste spelare och han har inte spelat de två inledande matcherna, på grund av att han var på väg bort från klubben. Men Levante vägrade släppa honom och han blir alltså kvar ett tag till, men landslagsspel sätter stopp för hans medverkan i den här matchen. Flyttar vi ner till mittbacken så ser det än mer jobbigt ut då man saknar ett koppel av spelare. Juanfran och Navarro går skadade och kommer inte till spel, två herrar som är ordinarie alla dagar i veckan. Inte heller Ivan Lopez eller El Adoua kan medverka här, vilket var två tilltänkta ersättare. Vi stryker även vänsterback Karabelas som utgick skadad i senaste matchen. Kvar har vi då fyra försvarare som Mendilibar får lov att spela med, där endast högerback Lopez är ordinarie.


Med alla dessa avbräck som Levante har så tycker jag att Malaga borde fixa en seger här. Man har sett bra ut inledningsvis på säsongen och har dessutom spelat mot väldigt tufft motstånd. Testar därför en medelinsats på att Malaga löser en seger här med två bollar, där det är insatsen tillbaka vid en uddamålsseger.

/e@sy