Spanska solkusten och match på La Rosaleda mellan Malaga och Levante. Hemmalaget har en bra formkurva och kommer med två raka segrar i ryggen till detta möte. Levante vill inte vara sämre och har även dom två raka segrar i bagaget. Men ett av lagen har imponerat extra mycket på mig, dessutom stör ett par avstängningar det andra laget.

  • Match: Malaga – Levante
  • Spel: Malaga -1 (asian handicap)
  • Odds: 1.975 @ bet365
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 18:00

Malaga har fått bra fart på fötterna och har tagit två riktigt fina vinster på slutet. Man började med att pulvrisera Zaragoza på hemmagräs med 5-1, för att sedan ta en fin bortaskalp mot Getafe med 3-1. Åtta mål gjorda på två matcher alltså, och något som är riktigt anmärkningsvärt är att alla dessa mål gjorts av olika spelare. Hemma på La Rosaleda är man också erkänt starka och det är här man tagit merparten av sina poäng i ligan. Man har 8-2-2 på sina 12 hemmamatcher, ett facit som endast Barcelona och Real Madrid kan visa upp bättre siffror på.

Skadeläget ser riktigt bra ut mot vad det gjort tidigare under säsongen, både Duda och Joaquin har kommit tillbaka till truppen och är i speldugligt skick. Däremot blir det inget mer spel för Baptista denna säsong då han slog upp sin gamla skada igen, tråkigt för den sevärda brassen! Men med tanke på att han saknats större delen av säsongen så är det absolut inget som påverkar Malaga.

Rondon och hans Malaga blir svårstoppade ikväll!

 

 

 

 

 

 

 

 

Levante har precis som Malaga två segrar i ryggen, först Espanyol (2-1) och sedan Betis (3-1). Jag följde matchen mot Betis senast och blev inte alls imponerad över det spelet man visade upp i den matchen. Faktum är att Betis var det klart bättre laget och förtjänade minst en poäng i den matchen. Men fotboll handlar om att göra mål och Levante var ruskigt effektiva när det väl kom till kritan. Så trots att man har två raka segrar så tycker jag inte spelet har sett särskilt lovande ut, man kan inte räkna med att fortsätta sätta 50%-75% av sina chanser.

Till dagens match så får man klara sig utan ytterback Juanfran och mittfältaren Iborra, som bägge är avstängda efter för många gula kort. Dessa herrar måste ses som ganska tunga avbräck då dom annars brukar återfinnas i startelvan.

————————————————————————————

Malaga har imponerat stort på slutet och visat upp en riktigt bra fotboll, dessutom är man vrålstarka på hemmagräs. Ett Levante som spelat mindre bra och störs av ett par avstägningar borde få det riktigt tufft här!

Insatsen tillbaka om Malaga bara skulle mäkta med att vinna med uddamålet.

Spelar även Rondon (bilden) som målskytt, 2.35 betalar unibet och 2/10 units satsas.

/e@sy