Andalusien bjuder på derby idag då Malaga och Granada drabbar samman på La Rosaleda. Svårspelat när det kommer till 1×2, men jag är ganska övertygad om att det kommer bli heta känslor ute på planen, mellan två pressade lag som är i stort behov av en trepoängare. Kortlinan är lägre än förväntat och vi snålar därför inte med insatsen här. Häng på!

  • Match: Malaga – Granada
  • Spel: över 6 kort
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Kikar vi till lagens kortsamling hittills denna säsong så hittar vi Malaga på sammanlagt 35 kort den här säsongen, vilket innebär ett snitt på nästan exakt 3 kort per match. Ett ganska högt snitt och inte särskilt förvånande då jag tycker att Malaga spelar ganska fysiskt. Byter vi sida och kikar till Granada så har laget tagit hela 49 kort den här säsongen, vilket blir ett skyhögt snitt på 4 kort per match. Inte heller det särskilt förvånande, men då inte för att Granada spelar särskilt tufft. Granada har en hel del gnällspikar i laget och även spelare som går in otroligt oslipat i duellerna. Ska även nämnas att Granada åkt på tre röda kort den här säsongen, vilket är en ganska hög siffra.

Matchens betydelse är ytterligare någon som jag tror bäddar för tufft spel och många kort. Vi hittar Malaga på en jumboplats just nu med nio inspelade poäng och strax ovanför nedflyttningsstrecket hittar vi Granada på tio inspelade poäng. Två lag som är i stort behov av en vinst med andra ord och det finns risk för att det är två övertända lag som kommer ut här. Kikar vi tillbaka på de senaste derbyna lagen emellan så ser vi även att det haglat en del kort. Båda matcherna förra säsongen klev över den här linan och kikar vi fem derbyn tillbaka så har ingen match gått under 6 kort.

malaga_200x200granada_200x200

Enda anledningen, som jag kan se det, till den låga kortlinan stavas Javier Estrada Fernández, som håller i pipan här. Han sprider oftast inte en massa kort kring sig och snittar runt 5 kort per match den här säsongen. Men han har dömt ganska lugna matcher och här kommer det smälla i duellerna och tjafsas en hel del på planen. Då tror jag inte ens att den goda Estrada Fernández kan hålla tillbaka med korten.


Hos Bet365 räknas de röda korten som två kort och det kan maximalt bli tre kort på en spelare. Med det sagt tycker jag att det här spelet känns mycket intressant och vi trycker dit en tyngre insats. Låt korten hagla!

/e@sy